Το 6G έρχεται από την Κίνα, 100 φορές πιο γρήγορο από το 5G

, Το 6G έρχεται από την Κίνα, 100 φορές πιο γρήγορο από το 5G

H Κίνα χρίζει τον εαυτό της ως τον κυρίαρχο του 6G από τώρα, μιλώντας για ταχύτητες που ζαλίζουν ακόμα και τον… Flash! Στην Ασία, όμως, δεν αστειεύονται και είναι ήδη μπροστά στην εφαρμογή τεχνολογιών που φτάνουν στην 6η Γενιά.

Η Εθνική Διεύθυνση Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κίνας (CNIPA – China National Intellectual Property Administration) δηλώνει ότι η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή του 6G, λόγω του ότι η χώρα έχει το μεγαλύτερο μέρος των πατεντών και άλλων προϊόντων που υπόκεινται σε καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετίζονται με τα δίκτυα 6ης Γενιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 38.000 πατέντες που σχετίζονται με το 6G σε παγκόσμιο επίπεδο, το 35% ανήκει στην Κίνα. Οι ΗΠΑ κατέχουν το 18%.

Στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις πατέντες που σχετίζονται με αυτή και το 6G, η πρωτοκαθεδρία των Κινέζων είναι δεδομένη με την κατοχή του 75% των πατεντών στον τομέα, ενώ το 40% των ευρεσιτεχνιών που σχετίζονται με την τεχνολογία terahertz ανήκει και πάλι στην Κίνα. Εταιρείες όπως οι NEC, Daewoo Communications και Mitsubishi θεωρούνται πρωτοπόρες στο 6G.

Ένα στοιχείο που είναι καλό να γνωρίζουμε είναι ότι το 6G υπόσχεται ταχύτητες 100 φορές μεγαλύτερες από εκείνες του 5G. Δεν πρόκειται να το δούμε να έρχεται αύριο (εμείς ακόμα στην Ελλάδα δεν έχουμε βάλει το 5G στο λεξιλόγιο της καθημερινότητάς μας…), αλλά ο συνδεδεμένος κόσμος οδεύει σταθερά προς τα εκεί.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ItsMeKarypas

ΠΟΣΟ ΑΝΟΥΣΙΟ ΜΕ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple China iPhone

Apple: Εύσημα του Tim Cook για την πρόοδο της καινοτομίας στην Κίνα

Ο CEO της Apple Tim Cook επαίνεσε την καινοτομία της Κίνας και δήλωσε χαρούμενος για τους μακροχρόνιους δεσμούς της χώρας με την εταιρεία του κατά την επίσκεψή του στην χώρα.

Business China Chip USA

Ολλανδία: Στο πλευρό των ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού των εξαγωγών τσιπ προς την Κίνα

Περιορισμούς στις εξαγωγές τεχνολογίας ημιαγωγών σχεδιάζει να επιβάλει η Ολλανδία, καθώς “συστρατεύεται” με τις ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού τους προς την Κίνα.

Business 5G China

H Γερμανία μπλοκάρει τη χρήση κινέζικων εξαρτημάτων 5G

Η Γερμανία ετοιμάζεται να υλοποιήσει το σχέδιό της να απαγορεύσει τη χρήση κάποιων κινεζικών εξαρτημάτων στα δίκτυα 5G της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Zeit.

Business China

Baidu: Στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια τα έσοδα

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της Baidu για το δ΄ τρίμηνο του 2022, με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό να εμφανίζει σημαντική άνοδο στα κέρδη του.