Συνεργασία Nokia και NASA για δημιουργία 4G δικτύου στο φεγγάρι

NASA, Συνεργασία Nokia και NASA για δημιουργία 4G δικτύου στο φεγγάρι

Η NASA έχει ως στόχο μέχρι το 2028 να μπορεί να υπάρχει φυσική παρουσία ανθρώπων στο φεγγάρι και η συνεργασία με τη Nokia θα τους παρέχει το απαραίτητο 4G. Η NASA ανακοίνωσε πως θα χρηματοδοτήσει με 14,1 εκατομμύρια το τμήμα Bell Labs της Nokia, ώστε μαζί με την Intuitive Machines να χτίσουν ένα δίκτυο 4G.

Το εν λόγω εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς κατασκευή του δικτύου θα πρέπει να αντέχει τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στο φεγγάρι. Αυτές οι συνθήκες αποτελούνται από ακραίες θερμοκρασίες, ακτινοβολία και το κενό που υπάρχει. Επίσης, θα πρέπει να παραμένει λειτουργικό κατά τη διάρκεια προσγειώσεων και εκτοξεύσεων προς και από τη σελήνη, καθώς οι πύραυλοι ταλαντεύουν αρκετά την επιφάνεια της.

Η Nokia και η NASA θα χρησιμοποιούν το εν λόγω δίκτυο για έλεγχο των σεληνιακών δρομολογητών, για πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο μέσω της σεληνιακής γεωγραφίας αλλά και για αποστολή ροής βίντεο σε υψηλή ποιότητα. Όλα θα γίνουν μέσω δημιουργίας μικρών κυψελών που έχουν περιορισμένη εμβέλεια, αλλά χρησιμοποιούν λιγότερη ισχύ. Για να καταφέρει τη δημιουργία μίας σεληνιακής βάσης έως το 2028, η NASA έχει ήδη δώσει 370 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες εταιρείες.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel

Εύκολο είναι: στείλτε 3310 να κάνουν ένα δίκτυο και είμαστε ΟΚ. Αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες, ακτινοβολίες και στο κενό που υπάρχει.

SUPS 👨‍⚖️

θα εχει η σεληνη καλυτερο σημα απο εδω Ζωγραφου…

Gian

Μα πως θα ξαναπάνε μετα απο 50 χρονια?? Αφού χάθηκε η γνώση και τα δεδομένα! Μήπως είχαν αναλαμπή??

Παναγιώτης

Εδώ με την wind ψάχνουμε το 3g για να το βρούμε, και αυτοί μιλάνε για 4g και 5 g…xaxaxaxaxaxaxa… Ανέκδοτο είναι μάλλον..!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.