Business

Tα σανδάλια του Steve Jobs πουλήθηκαν για σχεδόν 220.000 $

Ο Steve Jobs αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας. Τώρα, 11 χρόνια μετά το θάνατό του από επιπλοκές καρκίνου στο πάγκρεας, βρίσκεται στην επικαιρότητα για κάτι άσχετο με την τεχνολογία. Ένα ζευγάρι «καλά χρησιμοποιημένων» Birkenstocks που εξακολουθούν να διατηρούν τα αποτυπώματα των ποδιών του έχει πιάσει τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία.

Ο Jobs συνήθιζε να φοράει τέτοια σουέτ γερμανικά σανδάλια τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 και ένα ζευγάρι από αυτά, το οποίο είχε μάλιστα “λιώσει” το μυαλό της Apple, πουλήθηκε αυτή την εβδομάδα για σχεδόν 220.000 δολάρια, την υψηλότερη τιμή που πληρώθηκε ποτέ για ένα ζευγάρι σανδάλια, σύμφωνα με οίκο δημοπρασιών.

«Το πέλμα από φελλό και γιούτα διατηρεί το αποτύπωμα των ποδιών του Steve Jobs, το οποίο είχε διαμορφωθεί μετά από χρόνια χρήσης», αναφέρεται από τον οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions στην καταχώριση στον ιστότοπό του.

Τα σανδάλια Birkenstock Arizona φοριούνταν από τον Jobs ενώ περπατούσε στα πατώματα του σπιτιού στην Καλιφόρνια, όπου μαζί με τον Steve Wozniak συνίδρυσαν την Apple το 1976. Ένα τέτοιο ζευγάρι πωλείται σήμερα για 125 $, ενώ από τον οίκο περίμεναν να πωληθεί για 60.000 $. Τελικά, πωλήθηκε με ένα συνοδευτικό NFT σε έναν ανώνυμο αγοραστή για 218.750 $.

«Ο Steve Jobs φόρεσε αυτά τα σανδάλια σε πολλές κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της Apple. Το 1976, σκαρφάλωσε τις απαρχές των υπολογιστών της Apple σε ένα γκαράζ στο Los Altos με τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak, ενώ περιστασιακά φορούσε αυτά τα σανδάλια», σημειώνεται στην καταχώριση.

Τα σανδάλια ήταν πολύ αγαπημένο κομμάτι του στυλ του Jobs. Μια πρώην φίλη του, η Chrisann Brennan με την οποία απέκτησαν μαζί την Lisa, δήλωσε σε συνέντευξή της το 2018 ότι τα φορούσε και τον χειμώνα, σύμφωνα με τη Washington Post. «Τα σανδάλια ήταν μέρος της απλής πλευράς του. Ήταν η στολή του. Το υπέροχο με μια στολή είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το τι θα φορέσεις το πρωί».

Επεξεργάστηκε την 17 Νοεμβρίου 2022 13:50

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.