Business

Θα υπάρξουν αποτελεσματικοί ανταγωνιστές της Huawei στο 5G, σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Μετά τον αποκλεισμό της Huawei από τις ΗΠΑ μένουν αρκετά ερωτήματα σχετικά με την ανάπτυξη του δικτύου 5G. Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, είναι βέβαιος πως θα υπάρξουν αντίστοιχες λύσεις και από τους δυτικούς κατασκευαστές.

Οι δηλώσεις του Mike Pompeo στο event Atlantic Council:

Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν αποδοτικότερες λύσεις από τους αξιόπιστους, δυτικούς προμηθευτές που θα μπορούν να παρέχουν τις ίδιες ή καλύτερες υπηρεσίες, με συγκρίσιμο κόστος. Με την πάροδο του χρόνου, νομίζω ότι ο κόσμος θα αναγνωρίσει ότι δεν είναι ο σωστός δρόμος και θα δείτε ότι οι δυτικές τεχνολογίες που είναι επαληθεύσιμες, αξιόπιστες και διαφανείς έρχονται να κυριαρχήσουν στις αγορές τηλεπικοινωνιών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι η κυριαρχία του 5G από κινέζο κατασκευαστή θα έδινε στην Κίνα ένα πλεονέκτημα που η Ουάσιγκτον δεν είναι έτοιμη να δεχτεί. Πλέον, η Ουάσιγκτον πιέζει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να ανεξαρτητοποιηθούν από τη Huawei Technologies, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία θα δίνει τα δεδομένα των πολιτών και όχι μόνο στη κινεζική κυβέρνηση για κατασκοπεία.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Σεπτεμβρίου 2020 22:30

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.