Tim Cook: “Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να μηνύσουμε την Qualcomm”

Ο CEO της Apple, Tim Cook, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου , στα οποία φάνηκε ότι οι πωλήσεις iPhone έκαναν νέο ρεκόρ, αλλά δεν θα μπορούσε να μην ρωτηθεί για την μήνυση που κατέθεσε κατά της Qualcomm.

Ο Tim Cook υπερασπίστηκε την απόφαση της Apple να στραφεί κατά της Qualcomm λέγοντας πως δεν είχαν άλλη επιλογή. “You should take from our filing that we viewed it as, we didn’t see another way forward”. Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως η Qualcomm επέμενε να λαμβάνει χρήματα για την χρήση τεχνολογιών, με τις οποίες δεν έχει καμία σχεση: “[Qualcomm was] insisting on charging royalties for technologies that they had nothing to do with”.

Για τον Cook η κατάσταση ήταν ανάλογη με κάποιον που αγοράζει έναν καναπέ και και στη συνέχεια ο πελάτης θα χρεωθεί ανάλογα με το πόσο ακριβό είναι το σπίτι του. “From our point of view, this doesn’t make sense and we don’t believe it will pass muster in the courts”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

H Apple πρόσφατα κατέθεσε μήνυση 1 δισ. δολαρίων κατά της Qualcomm, κατηγορώντας την ότι χρεώνει υπερβολικά ποσά για βασικά cellular standards στην ανάπτυξη των οποίων συνέβαλε στο παρελθόν. Επιπλέον, η Apple ανέφερε ότι από τότε που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τις αρχές στη Ν. Κορέα στην αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Qualcomm, η κατασκευάστρια chip παρακράτησε 1 δισ. δολάρια ως αντίποινα. Το 1 δισ. δολάρια είναι η έκπτωση που είχε υποσχεθεί η Qualcomm στην Apple και το ποσό αυτό έπρεπε να της το δώσει πίσω.

apple qualcomm, Tim Cook: “Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να μηνύσουμε την Qualcomm”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
iGiotas

Χωρίς την Qualcomm δεν πάτε πουθενά γιωτάδες

GS

Ε βέβαια πως θα βγάζατε λεφτά αλλιώς αφού δεν μπορείτε με τα προ’ι’όντα σας.

Dapitium

Μπράβο στην απουλ!

KnightRider

Κανονικά τον Cook θα πρεπε να κανουν για απατη για δηθεν μυνησεις επειδη δεν πουλαει και βρισκει τροπο για δικαιολογία ουτως ώστε να παρει λεφτα

Και μην μου πειτε οτι δεν ειναι για κραξιμο ή οτι αρχιζω την ιδια καραμέλα

giannis

Αν και έχουμε μόλις μία μέρα μετά την ανκοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων που είχαμε ένα ακόμη τρίμηνο με ρεκόρ βλέπουμε στα παραπάνω σχόλια πάλι την καραμελίτσα ότι δεν πουλάει και ότι δεν βγάζει λεφτά από τα προιόντα της. Επίσης έχουμε την άποψη του γνωστού μας knighrider για το πως στοιχειοθετείτε το αδίκημα της απάτης αφού εκτός απο τεχνολογικές και οικονομικές τελικά έχει και νομικές γνώσεις πάνω στα θέματα της apple. Επιπλέον στο σχόλιο του πάλι βλέπουμε την προσωπική του άποψη ότι δεν πουλάει και δεν βγάζει λεφτά. Τρικυμία εν κρανίω.

Όσο για τις μηνύσεις της apple σε βάρος της qualcomm επειδή δεν ξέρουμε επ’ακριβώς τις συμφωνίες μεταξύ τους ούτε και το περιεχόμενο της αγωγής δεν μπορούμε να έχουμε άποψη πανω στο θέμα. Η δικαιοσύνη θα κρίνει. Αν και δεν πρέπει να παραβλεπουμε το γεγονός πως η apple ίσως να θέλει να βάλει άλλον παίκτη στην θέση της Qualcomm και όλο αυτό απλά να είναι πυροτέχνημα.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Τα αφεντικά της Qualcomm , αν είχαν λίγη τσίπα, λίγο φιλότιμο βρε αδερφέ τίποτα δεν θα έπαιρναν από την Apple. Είναι δυνατόν μωρέ , τέτοιον κολοσσό , τέτοιον τεχνολογικό ογκόλιθο να τον χρεώνεις??
Κανονικά , θα έπρεπε όλος ο πληθυσμός του πλανήτη να πληρώνει ένα ποσό (έστω συμβολικό)
μόνο που βλέπει το υπέροχο ,φανταστικό μηλαράκι στις υπερσύγχρονες συσκευές μας!!
Άσε που υπάρχουν και Τσίπηδες,( με την ανοχή κάποιων πολυκαταστημάτων !!) που πιάνουν και δοκιμάζουν δωρεάν σε πάγκους τα iPhone, ipad, mac !! Και παίρνουν στο τέλος κάτι android (μπλιαχ) με 200 ευρώ, και pc με 600 (μπλιαχ *μπλιαχ) & λένε πως είναι και ευχαριστημένοι!! Εγκεφαλικό μου έρχεται!! Αυτοί και αν έπρεπε να πληρώνουν!!!!
Κύριε @Knight Rider κατά βάθος είστε οπαδός μας, πιάνεται όλα τα Standards μας .
Apple rules, haters gona hate!!!!!!

KnightRider

@ΑΝΔΡΕΑΣ

Είμαι οπαδός της ωμής αλήθειας μα εσύ μου την πλασαρεις ψημένη (μην πω καμένη)

Επίσης δεν βαρεθηκες να κάνεις copy-paste το ίδιο κείμενο κάθε φορά στο τελος??… Ελα πες την αλήθεια είμαι σίγουρος πως έχεις βάλει και συντόμευση στο πληκτρολόγιο σου για να βγαίνει αυτοματοποιημένα το κείμενο αυτο

Gvirginia

@KnightRider

Εσύ ακόμα να καταλάβεις ότι ο ΑΝΔΡΕΑΣ έχει Android και απλά τρολάρει? Πραγματικά έχεις κουράσει.
Στο έχουμε πει τόσα άτομα που είμαστε χρόνια εδώ μέσα, αλλά απ’ ότι φαίνεται κάτι άλλο είναι καμένο…

Και ναι, συνεχίζεις την ίδια καραμέλα γιατί το σχόλιό σου δεν έχει καμία σχέση ούτε με το άρθρο ούτε με την πραγματικότητα.

KnightRider

Προφανώς δεν διακρίνεις την σατιρική πλευρά του σχολιασμού μου. Ξεκάθαρα λέω ότι η apple μας έχει συνηθίσει στο να κάνει δικαστικες αγωγές επινοώντας τεχνασματα για να βγάλει εύκολο χρημα που κατά βάθος δεν της ανήκει. Άλλωστε δεν σου φαινεται παραξενο να ξυπνήσει μία μέρα στα καλά καθουμενα και να διεκδικήσει τόσα χρήματα απ την στιγμή που τόσο καιρό χρησιμοποιουσε την τεχνολογία της??

Don mitso mou

Συγνώμη ρε knightrider για να καταλάβω κιόλας. Διάβασες καθόλου το άρθρο να δεις Τί λέει; αλλά τι λέω τώρα. Αν το διάβαζες, κι αν το καταλάβαινες, και αν δεν είχε λάθος η apple….πως θα έγραφες εναντίον της apple.

By the way, δεν αξιώνει να της δώσουν λεφτά δωρεάν, αυτό που είναι νομικά κατοχυρωμενο απαιτεί. Δηλαδή την έκπτωση Τί σου λέω τώρα

Gvirginia

@KnightRider

Όχι δε μας έχει συνηθίσει. Και άλλες εταιρείες κάνουν μηνύσεις για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, εκεί δε λέμε τίποτα όμως γιατί δεν έχει μήλο (που για κάποιο λόγο μόνο αυτό μας πειράζει).
Όχι δε μου φαίνεται παράξενο γιατί ακολούθησε την FTC (Federal Trade Commission) , η οποία έκανε πρώτη μήνυση στην Qualcomm για μονοπωλιακές πρακτικές.
Η μήνυση της Apple είναι επακόλουθο της έρευνας των αρχών της Ν.Κορέας.
Απ’ ότι φαίνεται σχολιάζεις χωρίς να ξέρεις τι έχει γίνει προηγουμένως.

Άσε τη σάτιρα και πιάσε κανένα βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσας…

KnightRider

@Gvirginia

Δεν είπα ότι άλλες εταιρίες δεν το κάνουν αλλά η Apple το έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό αυτό το πράγμα και οι μηνύσεις που κάνουν έχουν καταντήσει κουραστικές και εκνευριστικές.

Το ότι δεν έβγαλαν τόσα έσοδα δεν σημαίνει ότι πρέπει να ψάχνουν να κάνουν μηνύσεις που ενδεχομένως οι άλλοι να μην φταίνε σε κάτι. Το λέω αυτό γιατί έχω παρατηρήσει πως όποτε δεν είχαν πολλές πωλήσεις iPhone τότε έβρισκαν αφορμές να κάνουν μηνύσεις και το συνεχίζει ακόμη και τώρα. Κάνουν τέτοιες μηνύσεις λες και άλλες εταιρίες αντιγράφουν ή κλέβουν από την Apple ενώ η Apple προμηθεύεται απο άλλες εταιρίες και στο τέλος τους ρίχνει και φταίξιμο (όπως με την Samsung με τα chip τους)

Όπως και να έχει αφού μια χαρά έχουν πολλά κέρδη η Apple γιατί δηλ συνεχίζει αυτό το πράγμα να το κάνει λες και τους έριξαν στο πάτο ή λες και τους κλέψανε ?? Τι τους ενοχλεί πια τόσο πολύ ?? Δηλ λίγο τσίπα δεν έχουν ?? Τόσο γύφτοι έχουν καταντήσει πια ??

Don mitso mou

@knightrider

Κι εγώ ξαναρωταω……..διάβασες το άρθρο Τί γράφει; και αν ναι, το κατάλαβες;

Gvirginia

@KnightRider Μια χαρά έσοδα έβγαλαν, υπάρχει και αντίστοιχο άρθρο. Η κάθε εταιρεία κοιτάει το κέρδος και υπερασπίζεται τα προϊόντα της. Τι λες? Επειδή προμηθεύεται από την Qualcomm, δε μπορεί να της κάνει μήνυση? Δηλαδή για να της κάνει μήνυση θα έπρεπε να παράγει η ίδια? Η παραπάνω μήνυση έχει να κάνει με κατηγορίες ότι η Qualcomm πουλάει τα προϊόντα της ανάλογα το brand name. Πχ στην Apple πουλάει κάτι 100€ ενώ στον Ζερβουδάκη το ίδιο προϊόν το πουλάει 60€. Επίσης η Qualcomm έπρεπε να της δώσει 1 δις ως έκπτωση (έτσι έλεγε το συμβόλαιο) αλλά η Qualcomm αρνείται, επειδή η Apple συνεργάστηκε με της αρχές της Κορέας σε έρευνα για μονοπωλιακές τακτικές. (Υπάρχουν και άλλα, όπως ότι η Qualcomm έλεγε στους παρόχους να σαμποτάρουν τις συσκευές iPhone με Intel modems) Έχει φάει πρόστιμα σε Κίνα / Ταϊβάν / Κορέα και ήδη υπάρχει μήνυση από την FTC. Αλλά η Apple έχει άδικο και σε πείραξε εσένα… Εσύ δηλαδή αν έπαιρνες 3000€ το μήνα, θα έλεγες “Δε με νοιάζει που μου κλέβουν 200€, βγάζω τρία χιλιάρικα”? Το ότι βγάζει δις, δε σημαίνει ότι τα άλλα ποσά είναι ασήμαντα. Αν πήγαινες στο περίπτερο και σε χρέωνε ο περιπτεράς 10€ το νερό, επειδή ξέρει… Συνέχεια »

giannis

@ GVirginia σπαταλάς ρεύμα από το λαπ τοπ ή το κινητό σου…..ντεν καταλαβαίνουν.

vasilist

Καλά τι λέει ο καμένος ο Cook… σοβαρά κάνει μήνυση για να πάρει τα εξαρτήματα πιο φθηνά?
Ο καθένας όσο γουστάρει πουλάει σε όπιον θέλει, δικό του το προϊόν και δική του η τιμολογιακή πολιτική.
Ελπίζω να μην υποστηρίζει αυτή την μήνυση κανένας fan της apple γιατί θα είναι απαράδεκτο, φανταστείτε να φτιάξετε ένα γλυκό και να έρχεται το παιδάκι κλαίγοντας πως θέλει και αυτός την ίδια τιμή που πουλήσατε το γλειφιτζούρι στον φίλο σας.
Όχι ρε φίλε όσο γουστάρω πουλάω, στον φίλο μου θα δώσω 50 cent το modem και εσένα 54 cent και τρέχα στα δικαστήρια κλαίγοντας.
Η πιο γελοία μήνυση που έχω ακούσει ποτέ στην Αμερική του καπιταλισμού.

Gvirginia

@vasilist

Ας υποθέσουμε ότι έχεις σε όλα δίκιο.
Οι Αμερικανικές αρχές γιατί έκαναν μήνυση στην Qualcomm τότε?

Don mitso mou

“Ο καθένας όσο γουστάρει πουλάει σε όπιον θέλει, δικό του το προϊόν και δική του η τιμολογιακή πολιτική.”

Και μετά

“Η πιο γελοία μήνυση που έχω ακούσει ποτέ στην Αμερική του καπιταλισμού.”

Εκτός κι αν αυτό αφορά το πόσο πουλάει η apple τα προϊόντα της……εκεί ξυπνάει ο κομμουνισμός μέσα μας.

KnightRider

@Gvirginia Mπορεί να έχει λογική σε αυτό που λες αλλά μην ξεχνας ότι η Apple σε όλα τα προιόντα της τα έχει υπερκοστολογημένα και ειδικά στο iPhone και 2ον που βγάζει προιόντα καταργώντας κάποια βασικά πράγματα ώστε να αγοράζει ο πελάτης αντάπτορες κλπ δηλ το κλευτοmarketing. Δηλ δεν θεωρείς κλεψιά να πουλάνε κινητό στα 1000€ τεχνολογίας ~2 ετών πίσω ενώ κατασκευαστικά κάνει ~250€ ??? Ποιος σου είπε ότι λέω ποιηματα ?? Τόσες κακές ειδήσεις βγήκαν με το iOS γεμάτο bugs και πως αχρήστευε παλιότερα iPhones ή ότι δεν έδωσε υποστήριξη στα smartwatch ή με τα ελλατωματικά 5K displays που σβήνει αν έχεις δίπλα router και σε κάποια macbook bugαίρνει και βαράει restart !!! Από πότε η Apple βγάζει κάνα καλό νέο ???? Eπίσης δεν ξέρουμε στην πραγματικότητα τι έκανε η Apple με τις συμφωνίες κλπ γιατί υπάρχει πιθανότητα η Apple να έκανε επίτηδες κάτι ώστε να φανεί στον κόσμο ότι και καλά έπαθαν ζημιά για να φανεί έτσι στα ΜΜΕ – ένας θεός ξέρει τι ισχύει στην πραγματικότητα και το τι κρύβεται πίσω από αυτό, τους έχω ικανούς για κάτι τέτοιο γιατι σκέψου ότι κοροιδεύει τον κόσμο με αυτά που λένε και πουλάνε οπότε δεν το αποκλείω γιατί η Apple… Συνέχεια »

Ελεος

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες αναγνωστων. 1.Οι λάτρεις της τεχνολογίας,που βλέπουν τα καλά και τα στραβά σε όλες τις εταιρείες .2 οι haters που βλέπουν τα πάντα στραβά σε μια εταιρεία η ένα λογισμικό και 3 τα sheep’s που θεοποιουν την Αpple τη Samsung το Android το ios και τα βρίσκουν όλα τέλεια. Πραγματικά κουραστικό. 5-6 άτομα εδώ μεσα από τους οποίους λείπουν δύο από αυτό το άρθρο και περίεργο. Πραγματικά κουραστικό.
Ξέρω ξέρω, να αλλάξω σαιτ, να σταματήσω να μπαίνω στο techblog.gr

thorious

Εγώ φίλε Ελεος, έχω πάψει να διαβάζω τα σχόλια στα άρθρα, γιατί υπάρχουν 6-7 άτομα με IQ εξάχρονου, που κάνουν άσχετα με το θέμα σχόλια και ασχολούνται πάντα με το ποιός την έχει ποιό μεγάλη (την εταιρεία). Μου θυμίζουν πολύ, τις κόντρές του 6χρονου γιού μου με τους φίλους του …. ” ο μπαμπάς μου ξέρει καράτε και θα δείρει τον δικό σου που δεν ξέρει…. – ναί αλλά ο δικός μου είναι αστυνομικός και θα τον κλείσει φυλακή”

Vasilist

Gvirginia και don mitso Εγώ είμαι της άποψης ο καθένας μπορεί να πουλήσει όσο θέλει το προϊόν του σε όποιον θέλει, και το ίδιο πιστεύω για το ίδιο το iPhone της Apple αν θέλει να το βάλει 1000 ευρώ δικαίωμα της είναι Όπως και δικαίωμα του αγοραστή αν θα το πάρει η όχι η αν το θεωρεί ακριβό η φθηνό.
Δεν μπορείς όμως μετά να κάνεις μήνυση σαν μωρό παιδί που δεν το παίζουν ποδόσφαιρο γιατί η Qualcomm στους φίλους της πουλάει λίγο πιο φθηνά.
Αφού ρε Apple ήδη εσύ έχεις τις τιμές στα ύψη (και καλά κάνεις)και είσαι από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες πόσα θες να φας έλεος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.