Tim Cook και Trump συζητούν την πιθανή επιστροφή της Apple στις ΗΠΑ

Η εκλογή του Donald Trump ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ προκάλεσε έκπληξη, αλλά και ανησυχία σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να εξαιρείται ο τεχνολογικός τομέας. Η Apple είναι ένας από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, μιας και προεκλογικά είχε μπει στο στόχαστρο του Trump.

O Trump έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της Apple όταν εκείνη αρνήθηκε να συνεργαστεί με το FBI για να ξεκλειδώσει το iPhone 5c που ανήκε σε τρομοκράτη. Επίσης, ο ίδιος υποσχέθηκε πως αν εκλεγεί θα αναγκάσει την Apple να κατασκευάζει τις συσκευές της στις ΗΠΑ και όχι έξω: «get Apple to start building their damn computers and things in this country».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο CEO της Apple, Tim Cook προσπάθησε να καθησυχάσει τους υπαλλήλους του και τους κάλεσε σε ενότητα. Όμως οι κινήσεις του δεν περιορίστηκαν εκεί.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής τους στους New York Times, ο Trump αποκάλυψε την συζήτηση που είχε με τον CEO της Apple μετά την εκλογή του. Σύμφωνα με τον Trump ο Cook τον κάλεσε για να τον συγχαρεί και οι δυο τους συζήτησαν για την πιθανή μετακίνηση της παραγωγής του iPhone στις ΗΠΑ.

Ο Trump δηλώνει πως θα είναι μεγάλη του προσωπική επιτυχία αν καταφέρει να κάνει την Apple να δημιουργήσει μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ αντί για Κίνα ή Βιετνάμ. Στην ίδια συνέντευξη επεσήμανε ότι θα προσφέρει κίνητρα στην Apple που θα έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία της νέας μονάδας. Ο Trump είπε στον Cook ότι η κυβέρνησή του θα υποβάλει στο Κογκρέσο ένα σχέδιο για τεράστια μείωση φόρου, η οποία θα ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Cook.

H Apple είναι πιθανό να προετοιμαζόταν εδώ και καιρό για την πιθανή εκλογή Trump. Πρόσφατο δημοσίευμα την ήθελε να έχει ζητήσει από τον Ιούνιο από Foxconn και Pegatron να ερευνήσουν την πιθανότητα μονάδας στις ΗΠΑ. Foxconn και Pegatron είναι δυο εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται για την συναρμολόγηση του iPhone στην Ασία. Το δημοσίευμα θέλει την Foxconn δεκτική στο να ερευνήσει το ενδεχόμενο, ενώ η Pegatron επικαλέστηκε τεράστιο κόστος.

Μπορεί η πιθανή μετακίνηση της παραγωγής του iPhone στις ΗΠΑ να θεωρηθεί πράγματι επιτυχία του Trump, όμως μπορεί να έχει άλλες συνέπειες. Πιθανότατα να οδηγήσει σε αύξηση κόστους παραγωγής, υψηλότερη τιμή του προϊόντος και χαμηλότερο περιθώριο κέρδους για την Apple.

Απόσπασμα από την συνέντευξη:

cook trump, Tim Cook και Trump συζητούν την πιθανή επιστροφή της Apple στις ΗΠΑ

cook trump, Tim Cook και Trump συζητούν την πιθανή επιστροφή της Apple στις ΗΠΑ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Junkermann

Τραμπ, Τιμ Κουκ…

Ελληνικό αλφάβητο, διδάσκεται στο Δημοτικό.

Δεν απευθύνεστε σε Ούγκανους αλλά σε Έλληνες.

fotis

Μακαρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i