Το Facebook κρύβεται πίσω από τον αποκλεισμό του TikTok στις ΗΠΑ;

Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει ένας νέος πόλεμος από τη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή τη φορά ο στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή TikTok, η οποία βρίσκεται στα χέρια κινέζικης εταιρείας. Αν και ο Donal Trump μίλησε περί εθνικής ασφάλειας, ίσως τελικά να μην είναι αυτός ο μοναδικός στόχος του αποκλεισμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Wall Street Journal ο Mark Zuckerberg μπορεί να είχε ωθήσει τις ΗΠΑ να επιτεθούν στο TikTok, στη διάρκεια μίας ιδιωτικής συνάντησης του με τον Donald Trump. Το δημοσίευμα αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Zuckerberg στης Ουάσιγκτον στα τέλη του 2019, ο ίδιος έκανε δημόσιες ομιλίες και ιδιωτικές προτροπές σχετικά με την απειλή που του νέου του αντιπάλου.

Μάλιστα, η WSJ σημειώνει πως μετά από την εν λόγω επίσκεψη, οι γερουσιαστές άρχισαν να δείχνουν τις πρώτες ανησυχίες για τους κινδύνους ασφαλείας που έβλεπαν στο TikTok. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι το Facebook κρύβεται πίσω από τον εν λόγω αποκλεισμό. Ο CEO τους TikTok, Kevin Mayer, είχε δημοσιεύσει μία ανοιχτή επιστολή προς το Facebook, δηλώνοντας πως έχει ξεκινήσει κακοήθεις επιθέσεις, μεταμφιεσμένες σε πατριωτισμό, ώστε να τερματίσει την παρουσία της υπηρεσίας στις ΗΠΑ και να βγάλει έτσι από τη μέση έναν ισχυρό του αντίπαλο.

Ο Mayer είχε προκαλέσει το Facebook ανοιχτά, μετά την αποτυχία του Lasso, να προσπαθήσει να κάνει άλλο προϊόν copycat γρήγορα. Το Lasso ήταν η απάντηση του Facebook στο TikTok, το οποίο δε μπόρεσε ποτέ να ανταγωνιστή την κινεζική εφαρμογή. Σύμφωνα με τον Mayer, αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ξεκίνησε όλο το θέμα περί αποκλεισμού. Ππρος το παρόν δε γνωρίζουμε όλη την αλήθεια, πάντως αναμένουμε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου για να μάθουμε το μέλλον της υπηρεσίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured MLS

MLS Πληροφορική: Πρόστιμα 815.000 ευρώ από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε 12 πρόσωπα

Την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 815.000 ευρώ, σε 12 φυσικά πρόσωπα για την υπόθεση της MLS αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Business featured

Libre Space Foundation: Ασφάλεια στο διάστημα με Ελληνική υπογραφή

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 750 χιλ. Ευρώ, και θα διαρκέσει 3 χρόνια περιλαμβάνοντας και εκτόξευση νέων αποστολών στο διάστημα.

Business Amazon

O Jeff Bezos της Amazon ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Διάστημα

Ο Jeff Bezos της Amazon, εκτοξεύτηκε μαζί με άλλα τρία άτομα στο Διάστημα και επέστρεψε με απόλυτη επιτυχία στη Γη.

Business TSMC

TSMC: Η κρίση των επεξεργαστών θα συνεχιστεί και το 2022

Η οικονομική πορεία της TSMC εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη της κρίσης στην αγορά των επεξεργαστών.