Το Facebook κρύβεται πίσω από τον αποκλεισμό του TikTok στις ΗΠΑ;

, Το Facebook κρύβεται πίσω από τον αποκλεισμό του TikTok στις ΗΠΑ;

Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει ένας νέος πόλεμος από τη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή τη φορά ο στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή TikTok, η οποία βρίσκεται στα χέρια κινέζικης εταιρείας. Αν και ο Donal Trump μίλησε περί εθνικής ασφάλειας, ίσως τελικά να μην είναι αυτός ο μοναδικός στόχος του αποκλεισμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Wall Street Journal ο Mark Zuckerberg μπορεί να είχε ωθήσει τις ΗΠΑ να επιτεθούν στο TikTok, στη διάρκεια μίας ιδιωτικής συνάντησης του με τον Donald Trump. Το δημοσίευμα αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Zuckerberg στης Ουάσιγκτον στα τέλη του 2019, ο ίδιος έκανε δημόσιες ομιλίες και ιδιωτικές προτροπές σχετικά με την απειλή που του νέου του αντιπάλου.

Μάλιστα, η WSJ σημειώνει πως μετά από την εν λόγω επίσκεψη, οι γερουσιαστές άρχισαν να δείχνουν τις πρώτες ανησυχίες για τους κινδύνους ασφαλείας που έβλεπαν στο TikTok. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι το Facebook κρύβεται πίσω από τον εν λόγω αποκλεισμό. Ο CEO τους TikTok, Kevin Mayer, είχε δημοσιεύσει μία ανοιχτή επιστολή προς το Facebook, δηλώνοντας πως έχει ξεκινήσει κακοήθεις επιθέσεις, μεταμφιεσμένες σε πατριωτισμό, ώστε να τερματίσει την παρουσία της υπηρεσίας στις ΗΠΑ και να βγάλει έτσι από τη μέση έναν ισχυρό του αντίπαλο.

Ο Mayer είχε προκαλέσει το Facebook ανοιχτά, μετά την αποτυχία του Lasso, να προσπαθήσει να κάνει άλλο προϊόν copycat γρήγορα. Το Lasso ήταν η απάντηση του Facebook στο TikTok, το οποίο δε μπόρεσε ποτέ να ανταγωνιστή την κινεζική εφαρμογή. Σύμφωνα με τον Mayer, αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ξεκίνησε όλο το θέμα περί αποκλεισμού. Ππρος το παρόν δε γνωρίζουμε όλη την αλήθεια, πάντως αναμένουμε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου για να μάθουμε το μέλλον της υπηρεσίας.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.