Το Facebook κρύβεται πίσω από τον αποκλεισμό του TikTok στις ΗΠΑ;

Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει ένας νέος πόλεμος από τη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή τη φορά ο στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή TikTok, η οποία βρίσκεται στα χέρια κινέζικης εταιρείας. Αν και ο Donal Trump μίλησε περί εθνικής ασφάλειας, ίσως τελικά να μην είναι αυτός ο μοναδικός στόχος του αποκλεισμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Wall Street Journal ο Mark Zuckerberg μπορεί να είχε ωθήσει τις ΗΠΑ να επιτεθούν στο TikTok, στη διάρκεια μίας ιδιωτικής συνάντησης του με τον Donald Trump. Το δημοσίευμα αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Zuckerberg στης Ουάσιγκτον στα τέλη του 2019, ο ίδιος έκανε δημόσιες ομιλίες και ιδιωτικές προτροπές σχετικά με την απειλή που του νέου του αντιπάλου.

Μάλιστα, η WSJ σημειώνει πως μετά από την εν λόγω επίσκεψη, οι γερουσιαστές άρχισαν να δείχνουν τις πρώτες ανησυχίες για τους κινδύνους ασφαλείας που έβλεπαν στο TikTok. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι το Facebook κρύβεται πίσω από τον εν λόγω αποκλεισμό. Ο CEO τους TikTok, Kevin Mayer, είχε δημοσιεύσει μία ανοιχτή επιστολή προς το Facebook, δηλώνοντας πως έχει ξεκινήσει κακοήθεις επιθέσεις, μεταμφιεσμένες σε πατριωτισμό, ώστε να τερματίσει την παρουσία της υπηρεσίας στις ΗΠΑ και να βγάλει έτσι από τη μέση έναν ισχυρό του αντίπαλο.

Ο Mayer είχε προκαλέσει το Facebook ανοιχτά, μετά την αποτυχία του Lasso, να προσπαθήσει να κάνει άλλο προϊόν copycat γρήγορα. Το Lasso ήταν η απάντηση του Facebook στο TikTok, το οποίο δε μπόρεσε ποτέ να ανταγωνιστή την κινεζική εφαρμογή. Σύμφωνα με τον Mayer, αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ξεκίνησε όλο το θέμα περί αποκλεισμού. Ππρος το παρόν δε γνωρίζουμε όλη την αλήθεια, πάντως αναμένουμε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου για να μάθουμε το μέλλον της υπηρεσίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Play Store

Google Play Store: Κόβεται στα μισά η συνδρομή των apps

H Google ανακοίνωσε ότι το κόστος συνδρομών τρίτων στο Google Play Store θα πέσει στα μισά από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Business

Beyond 4.0: Τέθηκαν οι βάσεις για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κόμβο τεχνολογίας

Τις βάσεις για την ανάδειξή της ως της κορυφαίας έκθεσης καινοτομίας και τεχνολογίας στη χώρα έθεσε η πρώτη Beyond 4.0, που διοργανώθηκε από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Business PayPal Pinterest

Το PayPal ενδιαφέρεται για την εξαγορά του Pinterest

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το PayPal ενδιαφέρεται να αποκτήσει έναντι 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων την πλατφόρμα του Pinterest.

Business Samsung Qualcomm Verizon 5G

Samsung, Qualcomm και Verizon σπάνε τα κοντέρ του 5G

H συνδυαστική προσπάθεια των Samsung, Qualcomm και Verizon στις ΗΠΑ έφερε ταχύτητες ρεκόρ στη σύνδεση 5G.