Το Facebook κρύβεται πίσω από τον αποκλεισμό του TikTok στις ΗΠΑ;

Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει ένας νέος πόλεμος από τη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή τη φορά ο στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή TikTok, η οποία βρίσκεται στα χέρια κινέζικης εταιρείας. Αν και ο Donal Trump μίλησε περί εθνικής ασφάλειας, ίσως τελικά να μην είναι αυτός ο μοναδικός στόχος του αποκλεισμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Wall Street Journal ο Mark Zuckerberg μπορεί να είχε ωθήσει τις ΗΠΑ να επιτεθούν στο TikTok, στη διάρκεια μίας ιδιωτικής συνάντησης του με τον Donald Trump. Το δημοσίευμα αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Zuckerberg στης Ουάσιγκτον στα τέλη του 2019, ο ίδιος έκανε δημόσιες ομιλίες και ιδιωτικές προτροπές σχετικά με την απειλή που του νέου του αντιπάλου.

Μάλιστα, η WSJ σημειώνει πως μετά από την εν λόγω επίσκεψη, οι γερουσιαστές άρχισαν να δείχνουν τις πρώτες ανησυχίες για τους κινδύνους ασφαλείας που έβλεπαν στο TikTok. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι το Facebook κρύβεται πίσω από τον εν λόγω αποκλεισμό. Ο CEO τους TikTok, Kevin Mayer, είχε δημοσιεύσει μία ανοιχτή επιστολή προς το Facebook, δηλώνοντας πως έχει ξεκινήσει κακοήθεις επιθέσεις, μεταμφιεσμένες σε πατριωτισμό, ώστε να τερματίσει την παρουσία της υπηρεσίας στις ΗΠΑ και να βγάλει έτσι από τη μέση έναν ισχυρό του αντίπαλο.

Ο Mayer είχε προκαλέσει το Facebook ανοιχτά, μετά την αποτυχία του Lasso, να προσπαθήσει να κάνει άλλο προϊόν copycat γρήγορα. Το Lasso ήταν η απάντηση του Facebook στο TikTok, το οποίο δε μπόρεσε ποτέ να ανταγωνιστή την κινεζική εφαρμογή. Σύμφωνα με τον Mayer, αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ξεκίνησε όλο το θέμα περί αποκλεισμού. Ππρος το παρόν δε γνωρίζουμε όλη την αλήθεια, πάντως αναμένουμε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου για να μάθουμε το μέλλον της υπηρεσίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Science

Άνθρωπος και πίθηκος έρχονται εις σάρκαν μίαν…

Το πρώτο υβρίδιο μεταξύ ανθρώπου και πιθήκου είναι πλέον γεγονός στο πλαίσιο εμβρυϊκής μελέτης από τους ερευνητές.

Business Neuralink Elon Musk Science

To πείραμα της Neuralink με τον πίθηκο ξεκινά μια μεγάλη συζήτηση

Η παρουσίαση του συστήματος της Neuralink με έναν πίθηκο να παίζει games με τη σκέψη εγείρει πολλά ερωτήματα.

Business featured

Το “δικαίωμα στην αποσύνδεση” από την εργασία

Θεμελιώδες το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται από την εργασία τους και να μην είναι διαθέσιμοι πέραν του εργασιακού τους ωραρίου.

Business Microsoft

Μεγάλο deal της Microsoft για τεχνολογία αναγνώρισης φωνής

Η Microsoft δήλωσε ανοιχτά την πρόθεσή της να εξαγοράσει την εταιρεία δημιουργίας λογισμικού αναγνώρισης φωνής Nuance.