Business

Το Huawei “Da Vinci” project φέρνει την AI σε όλες τις συσκευές

Η Huawei ετοιμάζεται για μια μεγάλη κίνηση στο χώρο της AI με το “Da Vinci” project, το οποίο θα φέρει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλες τις συσκευές και υπηρεσίες της εταιρείας, με το πρώτο βήμα να είναι η ανάπτυξη AI chip για τα data center και να σταματήσει να στηρίζεται σε αυτά της NVidia.

Το “Da Vinci” project περιλαμβάνει την ανάπτυξη AI chip για data center, το οποίο θα υποστηρίζει εφαρμογές που θα στηρίζονται στην αναγνώριση ήχου/φωνής και εικόνας στο cloud, και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της Huawei για την είσοδό της στην ανταγωνιστική αγορά της τεχνητής νοημοσύνης. Η ίδια η Huawei εξάλλου έχει εκφραστεί ανοιχτά σχετικά με το ενδιαφέρον της για την AI, ενώ λειτουργίες σχετικές με την τεχνητή νοημοσύνη βρίσκονται ήδη στα smartphone της εταιρείας.

Οι συζητήσεις μέσα στη Huawei έχουν να κάνουν με το πως θα φέρουν την τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας όπως σταθμούς τηλεπικοινωνιών και cloud data center, smartphones και κάμερες παρακολούθησης, για τις οποίες έχει ήδη δραστηριότητα με την επιχείρηση “safe city”. Με αυτή τη δραστηριότητα η Huawei βοηθάει τις τοπικές αρχές στη συλλογή και ανάλυση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, κάτι το οποίο έχει εφαρμόσει σε ενενήντα χώρες σε Ασία, Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Αφρική.

Αυτό που θα αλλάξει η τεχνητή νοημοσύνη, αναφορικά με τις κάμερες παρακολούθησης, θα είναι να αναλύουν όλες τις πληροφορίες που θα συλλέγουν και θα ενεργούν καταλλήλως. Για παράδειγμα, οι κάμερες παρακολούθησης θα μπορούν να αναγνωρίσουν ατυχήματα στο δρόμο, συμπλοκές, ληστείες και θα μπορούν αυτομάτως να ειδοποιούν την αστυνομία για την έγκαιρη επέμβασή της.

Τέλος, η AI θα αποκτήσει εφαρμογή και στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, μιας και μαζί με τα 5G δίκτυα, η Huawei θα αναπτύξει νέες υπηρεσίες και συσκευές έτσι ώστε τα AI δίκτυα να εντοπίζουν τα τεχνικά προβλήματα και να τα επιδιορθώνουν μόνα τους, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα τις ενέργειές τους με την πρόβλεψη των διακυμάνσεων στην ασύρματη μεταφορά δεδομένων.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Ιουλίου 2018 22:54

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.