Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να καταργήσει τον εξοπλισμό της Huawei από τα δίκτυα 5G

Huawei, Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να καταργήσει τον εξοπλισμό της Huawei από τα δίκτυα 5G

Αφού αντιστάθηκε στην πίεση των ΗΠΑ για μήνες, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να καταργήσει σταδιακά τη χρήση εξοπλισμού Huawei από τα δίκτυα 5G του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ανέφεραν οι Financial Times. Επικαλούμενος τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πιέσει για την απομάκρυνση της τεχνολογίας της κινεζικής εταιρείας από την υποδομή 5G του Ηνωμένου Βασιλείου και το υπόλοιπο δίκτυο τηλεπικοινωνιών της έως το 2023.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει απαγορεύσει τη χρήση της τεχνολογίας της Huawei και ο πρόεδρος υπέγραψε εκτελεστική εντολή τον περασμένο Μάιο, εμποδίζοντας τις αμερικανικές εταιρείες να αγοράσουν εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών που ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Η εντολή δεν ξεχωρίζει καμία εταιρεία, αλλά θεωρείται ως ένας τρόπος για να αποκλείσουν τις κινεζικές εταιρείες όπως ZTE και Huawei από το να δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ επέκτεινε την απαγόρευση έως τον Μάιο του 2021.

Οι ΗΠΑ υποστήριξαν ότι η Huawei θα μπορούσε να δημιουργήσει backdoors σε υποδομές δικτύου, φαινομενικά για να βοηθήσει τις κατασκοπευτικές προσπάθειες από την κινεζική κυβέρνηση, μια κατηγορία που η Huawei αρνήθηκε επανειλημμένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τραμπ είχε επικοινωνία με τον Τζόνσον νωρίτερα μέσα στο χρόνο για να συζητήσει το θέμα και τουλάχιστον ένα μέλος του Κογκρέσου είπε ότι οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τη συνεργασία τους με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Τζόνσον είχε περιορίσει τον αριθμό του εξοπλισμού που προμηθεύονταν από την Huawei που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για δίκτυα 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι βρετανικοί περιορισμοί έχουν ως σκοπό τον αποκλεισμό της εταιρείας από την κατασκευή βασικών τμημάτων των δικτύων 5G της χώρας και να περιορίσουν το μερίδιο αγοράς της Huawei στο 35% και να αποκλείσουν την Huawei από ευαίσθητες γεωγραφικές τοποθεσίες. Τον Ιανουάριο είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχαν πολλές εναλλακτικές επιλογές για την υποδομή 5G του Ηνωμένου Βασιλείου και η εταιρεία Vodafone υποστήριζε ότι η αφαίρεση εξοπλισμού της Huawei από τα δίκτυά της θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».