Business

TSMC: Μειώνεται η ζήτηση για smartphone

Η ζήτηση για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως smartphone και υπολογιστές, επιβραδύνεται λόγω των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και των νέων περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID στην Κίνα. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο Πρόεδρος της TSMC, Mark Liu, σε σχόλιά του στην Taiwan Semiconductor Industry Association και κοινοποιήθηκαν από τη Nikkei.

Η TSMC, ή η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές της Apple, υπεύθυνος για τα chip της σειράς smartphone A και M.

Ο Liu ισχυρίζεται ότι το ενδιαφέρον των πελατών για smartphone μειώνεται συγκεκριμένα στην Κίνα, προειδοποιώντας παράλληλα για το αυξανόμενο κόστος των εξαρτημάτων και των υλικών. Το αυξημένο κόστος παραγωγής, αναφέρει, ίσως μεταφέρει την πίεση στους καταναλωτές, ανεβάζοντας το κόστος.

Ακόμα, σημείωσε ότι η TSMC δεν αλλάζει τους στόχους ανάπτυξής της και εξακολουθεί να αδυνατεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση των πελατών με την τρέχουσα χωρητικότητά της. Ωστόσο, σχεδιάζει να αναδιοργανώσει και να ιεραρχήσει τις παραγγελίες για «περιοχές που εξακολουθούν να έχουν υγιή ζήτηση».

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.