Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Twitch, Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024 αφού, όπως ανέφερε, διαπίστωσε ότι το να λειτουργείς σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές esport στον κόσμο είναι «απαγορευτικά ακριβή».

Σε ένα blog post, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitch, Dan Clancy, είπε ότι η εταιρεία κατέβαλε μια «σημαντική προσπάθεια» για να μειώσει το κόστος του δικτύου για να λειτουργήσει στην Κορέα, αλλά τελικά τα τέλη λειτουργίας στη χώρα εξακολουθούσαν να είναι 10 φορές πιο ακριβά από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες. Η παύση των επιχειρήσεων στην Κορέα είναι μια «μοναδική κατάσταση», πρόσθεσε.

«Πρώτον, πειραματιστήκαμε με ένα μοντέλο peer-to-peer για την ποιότητα της πηγής. Στη συνέχεια, προσαρμόσαμε την ποιότητα της πηγής σε μέγιστο 720p. Αν και μειώσαμε το κόστος από αυτές τις προσπάθειες, τα τέλη δικτύου μας στην Κορέα εξακολουθούν να είναι 10 φορές πιο ακριβά από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες.»

Η υπηρεσία streaming που ανήκει στην Amazon δήλωσε ότι λειτουργεί στην Κορέα με «σημαντική απώλεια» και ότι δεν υπάρχει «καμία πορεία προς τα εμπρός» για τη βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησης στη χώρα. Δεν είναι σαφές γιατί τα τέλη δικτύου είναι τόσο ακριβά στη Νότια Κορέα, ίσως ο Clancy να υπαινίσσεται την πρόσφατη αμφιλεγόμενη συζήτηση στη χώρα να απαιτήσει από τις εταιρείες τεχνολογίας να πληρώσουν για το κόστος του δικτύου.

«Θέλω να επαναλάβω ότι αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση και είμαστε πολύ απογοητευμένοι που έπρεπε να την πάρουμε. Η Κορέα πάντα και θα συνεχίσει να παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στη διεθνή κοινότητα των esports και είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για τις κοινότητες που δημιούργησαν στο Twitch», έγραψε ο Clancy.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai. 

Software Alexa Amazon

Η Amazon θα χρεώνει για την πρόσβαση στην Alexa

H Αmazon έχει την πεποίθηση πως στο κοντινό μέλλον η Alexa θα μπορεί να προσφέρει πολλά στους χρήστες της.