Το 71% των Windows Phone apps κατέβηκε από entry-level κινητά

H Microsoft πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα κατά την οποία βρήκε ότι για τον μήνα Νοέμβριο το 71% των Windows Phone εφαρμογών προορίζονταν για συσκευές με λίγη μνήμη. Συσκευές με λίγη μνήμη είναι αυτές που τρέχουν Windows Phone 7 και έχουν 256MB RAM. Στην ίδια κατηγορία είναι συσκευές με Windows Phone 8 και 512MB RAM.

Με βάση τα δεδομένα από τα downloads, οι top 5 Windows Phone συσκευές είναι entry-level με λίγη μνήμη ενώ στο top 10 βρίσκονται 7 συσκευές. Η Microsoft επισημαίνει στους developers να επιβεβαιωθούν ότι οι εφαρμογές τους τρέχουν σε συσκευές με λίγη μνήμη RAM, διότι με αυτόν τον τρόπο διπλασιάζουν το μερίδιο της αγοράς.

Οι εφαρμογές με τα περισσότερα έσοδα είναι αυτές που έχουν in-app purchases, οι λεγόμενες freemium. Τον προηγούμενο μήνα, το 35% των εσόδων των developers προήλθε από in-app purchases, ενώ το 11% ήταν από επί πληρωμή εφαρμογές.

Η πιο κερδοφόρα κατηγορία ήταν τα Games, ακολουθεί Tools and Productivity, Μουσική και Video, και Social. Τέλος, οι developers έβγαλαν το 53% των χρημάτων τους από διαφημίσεις.

windows phone apps, Το 71% των Windows Phone apps κατέβηκε από entry-level κινητά

windows phone apps, Το 71% των Windows Phone apps κατέβηκε από entry-level κινητά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Ενα ακόμα στοιχείο οτι τα Windows Phone έχουν βρει το λόγο ύπαρξής τους και την κατηγορία τους. Το κακό ομως είναι πως δυστυχώς η Microsoft δεν το παραδέχεται…

Tom

Δεν νομίζω ότι δεν το ξέρει απλά η επιτυχία στα high end κινητά σου δίνει κύρος και ειναι πολυ σημαντικό όντας η ms, η HTC κλπ κλπ το καλυτερο σου κινητο να ειναι δημοφιλές. Έκανα μια βόλτα στο windows store χτες. Εντάξει βελτιωμένη κάπως η κατάσταση εχει ακομα δουλεια ομως. Χάρηκα που βρήκα τα περισσότερα apps που εχω και στο Galaxy. Τωρα για το YouTube δεν νομίζω να παρει ποτε αλλά υπάρχουν πράγματα. Η Google δεν λεει να φτιάξει για κανένα λόγω windows phone εκδόσεις ενώ αντίστοιχα η ms το κανει όπως και η Google στο iOS. Αυτο εχει διάφορες επιπτώσεις που ξεφεύγουν απο το YouTube. Εγω δεν τρελαίνομαι για Google υπηρεσίες δεν τις πολυ χρησιμοποιώ αλλά θα ήθελα YouTube, gmail ως δεύτερευον και Google maps ενώ και τον chrome ως δεύτερη επιλογή. Απο κει και πέρα λείπουν απο το wp γνωστά email apps, γνωστά Internet browser κλπ κλπ. Βέβαια εμπιστεύομαι ότι τα standard apps θα ειναι καλα για τέτοιες λειτουργίες απλά καλο ειναι να υπάρχουν εναλλακτικές. Και βέβαια δεν θα βρεις τα παντα στο wp αν χρησιμοποιείς ios και android. Επαναλαμβάνω η κατάσταση εχει βελτιωθεί ομως. Απλά πρεπει να προστεθούν κι άλλες εφαρμογες και αυτές που υπάρχουν ήδη να… Συνέχεια »

Genesis

μια χαρά τα πάει και βελτιώνεται γρήγορα, λείπουν κάποιες εφαρμογές ακόμη αλλά σιγά σιγά όλα θα έρθουν, τώρα για το youtube ας μην έρθει ποτέ το Metrotube,tubecast,mytube είναι μακράν πολύ ανώτερα και από του android την εφαρμογή στο tubecast μπορεί και να υποστηρίξει για 2κ βίντεο φτιάχνεις το menu όπως θες σε ότι χρώμα γουστάρεις τι άλλο θες 😛

tech21man

Πανο εισαι απο κουραστικος εως… Η google προσπαθει να σκοτωσει με τον τροπο της τη μοναδικη εναλλακτικη. Βλεπει οτι το ios δεν μπορει να το σβησει οποτε πιθανα δεν θελει εκπληξεις. Διαβασε κανεις τους αστειους λογους που δεν αφηνει την microsoft να βγαλει το ομολογουμενως πολυ καλο (εως καλυτερο) youtube app της? Υπαρχει ολοκληρο κειμενο που δειχνει μια χαρα το ποσο “σωστη” ειναι η google. Αναρωτιεμαι γενικα ποσο σωστη ειναι. Η low end κατηγορια ειναι το ιδιο εως και πιο σημαντικη για την microsoft αυτη τη στιγμη απο την high end. Καταρχας το να αποτυχεις στη high end κατηγορια σημαινει εξτρα πτωση του κυρους, εξτρα λεφτα χαμενα σε R&D κτλ…Μπορει να ειναι καλυτερα να πουλας 4000 ferrari αντι για 400000 vw polo αλλα, αυτο δε γινεται εν νυκτι και στην τελικη αν μπορεις να εχεις το ενα απο τα δυο… Το μονο κακο στο γραφημα ειναι οτι το 520 πουλαει οσο ολα τα αλλα lumia που λεει ο λογος μαζι με των αλλων κατασκευαστων. Παντως πολυ εντυπωσιακη η υποστηριξη των windows, οσα εχουν 8 θα παρουν και τα windows X. Απιστευτο. Μιλαμε και για τριων ετων τηλεφωνα. Αλλες ναυαρχιδες με τοσο καλο support? Το μονο που ελπιζω ειναι τα X… Συνέχεια »

Panos7GR

Εγώ κουραστικός ρε μαν; Με 2 προτάσεις; Εσύ με ολόκληρη έκθεση τι είσαι;
Που στο κάτω κάτω ούτε κακία είπα ούτε τίποτα. Ένα λογικό συμπέρασμα βάσει όλων των στατιστικών που βλέπουμε από τα WP. Αφού πλεον η MS εξαγόρασε το τμήμα των κινητών της Nokia, τώρα είναι η ευκαιρία να εδραιωθεί. Ακόμα πιο ποιοτικά low-end και να κοιτάξει να βγάλει υπέρ value-for-money μήπως και απομακρυνθεί πολύ από τα μονοψήφια νούμερα. Επιτέλους βρήκε τη θέση του, γιατί δεν το εκμεταλλεύεται;

el_mac

Panos7GR “IDC data shows 66% of Android’s 81% smartphone share are junk phones.”
Επισης η IDC αναφερει σε πινακα της (μεσω μελετης), συγκεκριμενα οτι τα τελευταια 2 χρονια, η τιμη μεσης αγορας που πραγματοποιειται για ενα windows phone ειναι απο ιδια εως 100 ευρω μεγαλυτερη σε σχεση με ενα android.
Για να το πω πιο απλα τα τελευταια 2 χρονια οσοι επιλεγουν windows phone αγοραζουν τελικα ενα πιο ακριβο και καλό μοντελο σε σχεση με αυτους που επιλεγουν ενα android.

Εγω λοιπον λεω, με ενα ακομη καλυτερο στοιχειο απο εσενα, οτι το android εχει βρει εδω και χρονια τη κατηγορια του αλλα δε το παραδεχεται και δεν επικεντρωνεται εκει που πρεπει… Διαφωνεις μηπως φιλε μου ?

Νίκος

Λογικό να πουλάει πολύ περισσότερα Low κινητά, γιατί η Samsung μήπως έχει …. στα Galaxy Note 4; 200 άτομα γνωρίζω με Samsung, 2 έχουνε το Note (ο ένας το άφησε άμεσα λόγο Android για ενα Blackberry, δεν ξέρω μοντέλο) και οι υπόλοιποι Core Blue, Trendy ενώ οι περισσότεροι κάτι μονοπύρηνα στα 800 με 100 ευρώ. Τουλάχιστον η διαφορά των Low κινητών της Nokia, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα που φοράνε Android, είναι ότι τα 512άρια Windows Phone τρέχουνε τα πάντα και είναι ταχύτατα. Είπαμε, μέχρι Order και Dungeon Hunter 4 χωρίς κολλήματα. Το κάνει άλλο κινητό τηλέφωνο αυτό; Τώρα για τις εφαρμογές, πρίν απο κάνα μήνα έκραζα αρκετά, αλλά τον τελευταίο μήνα η κατάσταση πάει απο το καλό στο καλύτερο. Αρκετά πράγματα ανεβαίνουνε καθημερινά, γνωστές εφαρμογές και καλά παιχνίδια αλλά δεν τα …βρίσκεις. Πατάς νέα παιχνίδια και βλέπεις μια λίστα με 200 παιχνίδια στάσιμα, με την ίδια σειρά ενώ έχουνε βγεί πολλά καινούρια και δεν παίρνεις χαμπάρι. Κανονικά δεν θα έπρεπε κάθε καινούριο που βγαίνει να ξεκινάει απο την πρώτη σειρά να το βλέπει ο κόσμος; Εγώ δεν βλέπω να γίνεται αυτό. Ναυαρχίδες και κουραφέξαλα τώρα. Είπαμε να πάρουμε κινητό, να μπούμε και 20 λεπτά ίντερνετ να δούμε αν βγήκε… Συνέχεια »

Panos7GR

@el_mac: Μα αυτό το στοιχείο έκανε το Android αυτό που είναι σήμερα. Πουλούσαν Android smartphones και στη κουτσή Μαρία σε τιμές πάτο (όπως και το hardware). Ακριβως το αντίθετο με την τότε Apple που ήθελε μόνο τους ματσό.
Εξάλλου ακόμα και η ίδια η Google πλέον το υποστηρίζει με τη σειρά Android One! 😉 Ποιοτικά low-end smartphones για τον “λαουμτζίκο” με αυθεντική υποστήριξη απ μαμά Google, χωρίς να εμπλέκονται οι κατασκευαστές του. Αν θυμάμαι καλά νομίζω πρόσφατα πρέπει να μπήκαν και γνωστά ονόματα (ή σκέφτονται να μπουν) όπως LG, Alcatel, Huawei κτλ.

Alex

@Νικος: Συμφωνω 100% μαζι σου.. Πατας νεες εφαρμογες/παιχνιδια και σου βγαζει τις ιδιες π***ριες χωρις αξιολογισεις που υπηρχαν και πριν 1 βδομαδα, οταν την ιδια στιγμη βλεπεις σε sites οπως το windowscentral να βγαινουν απιστευτες εφαρμογες και πρεπει να τις βρεις απο το QR code τους! Αλλιως δεν τις βρισκεις με τιποτα! Κατα τη γνωμη μου η τελευταια σειρα Lumia ειναι σαν τις Alfa Romeo.. ομορφα ,γρηγορα ,σχετικα φθηνα ,αλλα ολα εχουν καποιο ελλατωμα ειτε σε θεμα κακου/φθηνου hardware, ειτε σε θεμα software calibration. Εδω και κανενα μηνα καλοκοιταζω το Lumia 735 στο σκρουτζ και η τιμη του παει απο 290 στα 210, μετα στα 190 και μετα ξανα στα 280+..! Αμα αγορασεις τωρα Windows Phone ειναι σαν να παιζεις τα λεφτα σου στο χρηματιστηριο. Να συμπληρωσω.. Η Microsoft κανει τεραστια λαθη στην προβολη των WP. Σαν λογισμικο τα δυνατα/ξεχωριστα στοιχεια του ειναι τα εξης: -ειναι παρα πολυ σμουθ, -πανεμορφο -εχει πολλες μαυρες επιφανιες και απιστευτα τρανζισιονς.. Και ΠΩΣ το πλασαρεις/προβαλεις κυρια M$? Με το Lumia 535 φυσικα, που εχει αθλια LCD οθονη χωρις καν Clearblack Οκ το καταλαβενω οτι τα Windows τρεχουν σε Snapdragon 200, αλλα δεν ειναι το θεμα να τρεχουν απλα, ειναι να σου δεινουν την εμπηρια… Συνέχεια »

Νίκος

@Alex υπάρχει μια εφαρμογή της Microsoft το App Social, είναι κάτι σαν το Twitter, κάνεις φίλους, ακολουθάς τους άλλους και βλέπεις τι εφαρμογές χρησιμοποιούν, τις προτάσεις τους κτλ. 1-2 προγραμματιστές να παρακολουθείς και θα βλέπεις νέα πράγματα καθημερινά τα οποία δεν ήξερες ότι υπάρχουνε στο Store.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.