Gartner: Το μερίδιο του Windows Phone έπεσε στο 1.7%

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, Gartner, η οποία έδωσε τα ποσοστά για το τρίτο τρίμηνο του 2015, τα πράγματα για την Microsoft και το Windows Phone δεν ήταν καθόλου καλά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το mobile OS της Microsoft έχει μόλις το 1.7% της αγοράς, πέφτοντας από το 3% που είχε το ίδιο τρίμηνο του 2014.

Σε αριθμούς αυτό σημαίνει ότι η Microsoft απέστειλε 5.87 εκατ. smartphones κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου, σημαντική πτώση από τα περσινά 9.03 εκατ.

Να πούμε ότι η ίδια η Microsoft όταν ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου αποκάλυψε ότι απέστειλε 5.8 εκατ. Lumia smartphones και μόλις 70.000 smartphones με Windows Phone πουλήθηκαν από τρίτους κατασκευαστές.

Η ίδια η Microsoft ευελπιστεί να βελτιώσει τα ποσοστά της με τον ερχομό του Windows 10 Mobile, αλλά η Gartner έχει διαφορετική άποψη. Η εταιρεία θεωρεί ότι παρά τον ερχομό του Windows 10 το μερίδιο αγοράς θα συνεχίσει να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα καθώς οι χρήστες γοητεύονται περισσότερο από αντίπαλα οικοσυστήματα. Αναφέρεται ότι: “Microsoft smartphones will mainly focus on driving value for enterprise users”.

Όσο για τους υπόλοιπους κατασκευαστές, Samsung και Apple παίρνουν τη μερίδα του λέοντος, η Huawei σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο το τρίτο τρίμηνο πηγαίνοντας από το 7.2 στο 5.7 της αγοράς, ενώ η Lenovo παρουσίασε σημαντική πτώση.

windows phone market share droped, Gartner: Το μερίδιο του Windows Phone έπεσε στο 1.7%

windows phone market share droped, Gartner: Το μερίδιο του Windows Phone έπεσε στο 1.7%

windows phone market share droped, Gartner: Το μερίδιο του Windows Phone έπεσε στο 1.7%

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NLS

Πολύ λογικό με τόσο χρονικό διάστημα στον πάγο (με τις αλλαγές από Nokia και ευτυχώς αυτόν τον μαλούρα πια σε μακροχρόνιες διακοπές).
Εγώ θέλω να δω 16Q1 και 16Q2…

Darth

με αυτό το os δεν θα παει μακριά αναμενόμενο……

αν δεν βάλει μπόλικα api για να έχουν devs πολλές δυνατότητες όταν φτιάχνουν εφαρμογές (όχι να βγαίνει ίδια εφαρμογή και να μην μπορεί να κάνει μισά από ότι κάνει ανταγωνισμός)

όταν βάλει καλές επιλογές για παραμετροποίηση ( πχ να μπορείς πλήρως να σουτάρεις τα τετράγωνα που τα σιχαίνεται τόσος κόσμος)

όταν ανοιχτή λίγο παραπάνω

κλπ τότε κάτι θα γίνει…….

btw απο οτι εχω καταλάβει από αυτό το 1,5% 1.2 1.3% ειναι τα άτομα που βρήκαν απλα ενα φτηνό κινιτο να αγοράσουν.. και οτι απομένει 0,2% 0,3% το πολυ είναι αυτοί που τους αρέσει πάρα μα πάρα πολύ

τωρα με 0,2% πόσο μακριά θα πάει δεν ξέρω….

παπαροκας tiamat

Αναμενω επισημη τοποθέτηση απο τους απανταχου haters !

NLS

Darth τι λες; Τι API δεν υπάρχει; Για τους devs η MSFT έχει κάνει τα πάντα! Εκτός του ότι έχεις ένα από τα καλύτερα IDE (με πολλά γαλόνια και τεράστιο παρελθόν) δωρεάν για να φτιάξεις ότι θες, σου έχει όχι μόνο API για να κουμπώσεις με οτιδήποτε πάνω στο OS της (όπως και η Google βέβαια και το έχει “διευρύνει” και η Apple), είναι και η μόνη από τις τρεις που σου έχει ένα σωρό resources ΚΑΙ για να φτιάξεις apps για τους άλλους από το δικό της IDE (πχ. compile objectice-c) και για να περάσεις apps των άλλων, πάνω στα δικά της API (αν και από Android μπήκε στον πάγο πρόσφατα για κάποιους λόγους – παραμένει πάντως εύκολο το porting – ειδικά αν συνειδητοποιήσει κανείς ότι το 90% των εφαρμογών είναι φάτσες προς το web interface των εταιριών και το 90% των παιχνιδιών είναι γραμμένο πάνω σε έτοιμα engines που υπάρχουν παντού). Αυτό που δίνει δεν το έχει κάνει κανένας. Φυσικά δεν θα σουτάρει τα τετράγωνα όπως η Apple δεν σουτάρει τις αηδίες τα σκέτα εικονίδια. Τουλάχιστον με τα live tiles έχεις πολλά από τα καλά των widgets (ναι όχι όλα), χωρίς το επιπλέον υπερ-βάρος τους, ενώ δεν είσαι… Συνέχεια »

Gvirginia

Όπως το βλέπω, μόνο τα “universal apps” θα φτιάξουν την κατάσταση αν και μόνο αν έχουν σχεδόν τον ίδιο κώδικα για PC και mobile. Τότε θα δουν οι developers καμιά εκατοστή εκατομμύρια πελάτες και θα φέρουν περισσότερες εφαρμογές.

Γιώργος

RIP windows phone , κάποια στιγμή θα βαρεθεί η MS να πετάει λεφτά σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και θα τραβήξει την πρίζα.

Junkermann

Τα ίδια λέγατε και για το Bing και για το Surface…

_Junkermann

Gabriel

και εγώ είχα ελπίδες με το win10 αλλά δεν ξέρω κάτι…κάτι…δεν κάνουν σωστά και το κατηφορο είναι φως φανάρι…..

Darth

@NLS ενα απλο και ομορφο παραδειγμα… να μπορει app να κανει request οστε να τρεχει san service (καθος δεν αφήνει κατι τετοιο να γινει)

να κανει request μια εφαρμογη οστε να μπει στο system chooser (καθος μονο εφαρμογες της ms επιτρεποντε να μπουν εκει (πολλα video player κλπ ετσι λειτουργουν)

σχεδον καμια εφαρμογη δεν μπορει να εχει προσβαση σε ολο το storage παρα σε προκαθορισμενους φακελου

δεν υπαρχει κανενα api που να δινει δυνατοτιτα για system managmeng απο το pc για τρυτες εφαρμογες (βλεπε παραδεισο 3rd παρτυ app στο iphone)

δεν επιτρεπει καμια εφαρμογη να αλαλζει επιφανιακα το system ui framework (βλεπε full system changing via launcher)

κλπ κλπ

κοινος τα wp = η τα δεχεσαι οπος ειναι η δεν τα δεχεσαι (και περρισοτεροι απλα δεν δεχονται καθος ΣΥΧΑΙΝΟΝΤΑΙ τα τετραγονακια)

pazzo

και στο 0.1% να είχε πέσει δεν μου λέει κάτι. με την τελευταία ναυαρχίδα πριν 20 μήνες και και το την τελευταία συσκευή(640) πριν κανα 6μηνο+, είναι πολύ λογικό το ποσοστό. Εξάλου ήταν έτσι και αλλίως πολύ μικρό το ποσοστό και πριν. κοντα στο 3% νομίζω. εγώ πάντος είμαι υπερευχαριστημένος με το 930 μου, κάτι που αυτόματα με ωθεί στο να πάρω το 950xl την πρώτη μέρα που θα βγει. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά πολλούς εδώ μέσα που τα “κοροιδεύουν” τοσο πολύ τα wp σαν λειτουργικό. Σίγουρα είναι λόγο του app store (που και πάλι σιγά τα apps που λείπουν, μονο τα google apps και το snapchat..) αλλά το λειτουργικό είναι τρομερό. 13 μηνών κινητό χωρίς ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ lag και γενικά κανένα θέμα?? μπαταριάρα, καμερα τρομερή και τρομερά βίντεο, οθόναρα, πιο smooth πεθαίνεις, στο 930. Φαντάσου στο 950.. με type C, καλήτερη καμερα και οθόνη, αποσπόμενο cover, sd card, υδροψηξη που δεν ξερω καν πως το καταφεραν, υποστήριξη κατευθείαν από MS, 5.7 οθόνη qhd στα μόλις 155γρ. και πόσα άλλα που άλλες συσκευές δεν έχουν… και τώρα με τα universal apps μου βγαίνουν κάθε μέρα η χρήση smartphone με pc γίνεται τρομερή. Δηλαδή συγνώμη κιόλας αλλά τι αλλό να πάρω? Samsung… Συνέχεια »

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Εγώ ο αφελής άκουσα το 1.7% και πήρα WP????
Έγινα από τους μεγαλύτερους “haters”!
Πως μπορεί να αρέσει σε κάποιον αυτό το λειτουργικό περισσότερο από ios ή Android, εις γνώση του?

Sotiris

ΜΑΝΩΛΗΣ79, το ίδιο αναρωτιόμαστε όλοι. Ειδικά κάτι τύποι που λένε οτι έφυγαν από android ναυαρχιδες καταλαβαίνεις οτι έκαναν μόνο τηλέφωνα στο smartphone τους κι ας χτυπιούνται για το αντίθετο. Δυστυχώς αρκετοί την πατάνε επειδή αγοράζουν το πρώτο τους smartphone ή είχαν android με 512 ραμ πριν κατι χρόνια.

Το 1,7 το βρίσκω υψηλό ποσοστό για ένα τέτοιο λειτουργικό. Τα 950 δεν πρόκειται να αλλάξουν τπτ βέβαια γιατί ελάχιστοι θα πληρώσουν τόσα λεφτά ενώ μπορούν να έχουν τις καλύτερες android ναυαρχιδες με ίδια ή λιγότερα λεφτά. Και μάλιστα το ποσοστό καταρρέει με τις υποτιθέμενες καλές συσκευές 640 μεσα στο παιχνίδι κι ας φαίνεται στο έμπειρο μάτι οτι οι οθόνες όλων των φθηνών wp είναι β διαλογής.

Προσωπικά θα αποκτουσα wp αν με πλήρωνε η Ms.

Ironmanmark40

Όπου έχει γίνει διάθεση των 950-950 xl έχουν ξεπουλήσει! Εχθές στο ισπανικό και αγγλικό πρωτάθλημα στα ντέρμπι, απο κοντινά στη κερκίδα, ειδα αρκετά λουμια 950! Στις συνεντεύξεις surface και surface pro. Τώρα καθηστε όσοι κραζετε τα wp να “μασάτε” ότι σας “ταΐζουν” στα σαϊτ, με την ελληνική νοοτροπία που φάνηκε και στα έκτροπα του Παναθηναϊκός—Ολυμπιακός….. Όσο και να βριζετε τα wp είναι εδώ για να μεινουν, γίνονται καλύτερα, οι Εφαρμογές θα είναι όλες μέσα με τα universall apps. Γουστάρετε τα android και όχι τα wp; τραβάτε γράφετε στα δικά σας άρθρα και “άει απο δω”. Δε προσφέρετε τίποτα, μας προιζετε τα άντερα με τις κοτσάνες σας.

John

Πήρε ένας φίλος μου το 640XL , πεταμένα λεφτά και σαν λειτουργικό και σαν συσκευή. Άσε που θέλει να το πουλήσει και δεν το αγοράζει κανείς.

Αλέξανδρος

Παιδιά ηρεμήστε, μια χαρά είναι τα windows mobile απλά δεν προσφέρουν δυνατότητες για ένα μέσο χρήστη android και πάνω.
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί δε γουστάρουν τα πλακάκια ( όπως και εγώ ) αλλά μη πάμε και στην υπερβολή Darth. Αυτό είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα να μη μπορεί να αλλάζεις launcer και γενικά να φέρνεις το UI στα μέτρα σου.
Τώρα με τα 10άρια πολλά θα αλλάξουν αλλά το θέμα με το multitasking και γενικά floating apps ή split screen, πρέπει να γίνει άμεσα όπως και να επικοινωνούν οι εφαρμογές μεταξύ τους για κοινή χρήση αρχείου.

Το ότι είναι τόσο ελαφρύ μη το θεωρείται καλό. Όσες περισσότερες διεργασίες τρέχουν από πίσω και γενικά όσες πιο πολλές δυνατότητες τόσο πιο βαρύ το λειτουργικό. Φυσικά γούστα είναι αυτά αλλά να τα λέμε και αυτά.
Επίσης θέλω να δω ένα σοβαρό hands on για το continuum.

Ironmanmark40

Τι είναι αυτά που γράφετε ρε παιδιά….?????!!!!!!?????? Υπάρχουν εφαρμογές που μπορείς να κάνεις παπάδες με τη παραμετροποίηση της αρχικής οθόνης , έχεις τον πλήρη έλεγχο στο τι κάνουν οι εφαρμογές σου, πατώντας το πλήκτρο της κοινοποίησης βγαίνουν όλες οι εφαρμογές που έχουν σχέση με το τι θες να κάνεις και αυτές που έχεις κατεβάσει, το multitasking με τα δεκαριά έιναι πια πλήρες – που εγω δεν το προτιμω, δε γουστάρω να μένουν ανοιχτές οι εφαρμογές και να κάθομαι να τις κλεινω-, και όσο για τα νεα features , έρχονται split screens , 3d tiles, κτλπ . Βασικά όσοι κράζουν δεν έχουν ιδέα από Windows phone και όσοι τα έχουν και γκρινιάζουν δε ξέρουν να τα χειριστούν. Δε πειράζει , βαρεθηκα!!!! Και μια και τα λεφτά έιναι λιγα και οι εποχές δύσκολες, Άντε πουλήστε τα , να βρίσκουμε εμεις φθηνές wp συσκευές. Πειτε μονο που, για να μη ψάχνουμε.

Sotiris

Δηλαδή τα 10άρια ΘΑ φέρουν όσα έχουν άλλοι χρόνια τώρα. Και πρέπει εμείς να μείνουμε με ανοιχτό το στόμα και να χειροκροτήσουμε.

nikolasV

Το είδα και αυτό, “Το Lumia 640 XL” δεν αξίζει σαν συσκευή χαχαχαχα… καλό φίλε, καλό ανέκδοτο.

Sotiris

Φυσικά και αξίζει για όποιον δεν έχει πιάσει κάτι καλύτερο στα χέρια του όπως ισχύει και για όλα τα wp.

Γιώργος

Τελικά το να μιλάς με τους 3-4 φανατικούς των wp που έχουν μείνει στην Ελλάδα είναι σαν να προσπαθείς να εξηγήσεις σε Αφρικανό ιθαγενή ότι έχουν εφευρεθεί τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα. Αυτός με τον γάιδαρο θα πηγαίνει και δεν θα αλλάζει γνώμη.

NLS

Είσαι υπερβολικός.
Και το λέω χωρίς να έχω καν Windows συσκευή (εκτός αν πιάσουμε κάτι αρχαία WM και PocketPC που έχω στη ντουλάπα) – όλες μου είναι Android τα τελευταία χρόνια.

1) Το λειτουργικό είναι άριστο (ξεκινώντας από χάλια με το WP7). Ειδικά το 10 (και όταν δούμε το final version σύντομα) είναι σούπερ.
Ένα παράδειγμα για το παράδειγμα του Αφρικάνου που λες, είναι τώρα με τα iPhone 6S που έβαλαν το μαγικό πράγμα με τις κινούμενες φωτογραφίες (λέμε τώρα). Ότι δηλαδή έχουν τα Lumia κάτι χρόνια.

2) Οι συσκευές είναι άριστες επίσης σαν hardware ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ. Απλώς η Nokia και η Microsoft ποτέ δεν κυνήγησε από πίσω ότι νέο βγαίνει κάθε 3 μήνες. Και τώρα τα 950 (και XL) είναι κορυφαία σαν hardware πάλι. Το πότε θα βγει διάδοχος τους (αν και λογικά πρώτα θα εμφανιστεί νέο στη σειρά 1ΧΧΧ) άγνωστο όμως.

Οπότε μάλλον δεν κολλάνε οι εκφράσεις που λες.
Μάλλον δεν τα έχεις δουλέψει πάνω από 30 δευτερόλεπτα (και όχι μόνο εσύ).

παπαροκάς tiamat

Το αστειο ειναι τη μαμακια το ios των bugs και των αναβαθμισεων που καταστρεφουν παλιοτερες συσκευες το αποθεωνετε, ενω τα windows που ειναι σαφως ανωτερα τα κραζετε !

παπαροκάς tiamat

Παντως στο θεμα εφαρμογων πρεπει να παίζει μεγαλο προβλημα. Ετρεξα τωρα το appcomparison και απο τις 200 εφαρμογες που χω στο droid βρηκε μονο 25 στα Windows με mail, calendar, camera, one drive μεσα σαυτες!

Nick

Τι ψάχνεις να βρείς Παπαροκά ..έχουν καθόλου μυαλό νομίζεις ? Καμία αντικειμενικότητα. Και οι οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων κάποιες στιγμές παραδέχονται πράγματα .2,3 ΚΩΘΩΝΙΑ μπαίνουν και γράφουν ότι να ‘ναι .Μιλάμε για στόκους ξεφτισμένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.