Xiaomi: Δεύτερη στην αγορά smartphones, η Huawei εκτός πεντάδας

, Xiaomi: Δεύτερη στην αγορά smartphones, η Huawei εκτός πεντάδας

Τα στοιχεία από το δεύτερο τρίμηνο του 2021 έχουν πολύ ενδιαφέρον για την παγκόσμια κατάταξη στην αγορά των smartphones. H Xiaomi κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία της τη δεύτερη θέση στο top 5 των κατασκευαστών smartphones.

Ένα από τα στοιχεία που συντελούν στην ανοδική πορεία της Xiaomi είναι η εμπορική πορεία των smartphones της σε αγορές όπως εκείνη της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης και της Αφρικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Canalys πιστοποιεί ότι η Xiaomi είδε άνοδο των αποστολών smartphones της τάξης του 83% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Το μερίδιο αγοράς που έχει η Xiaomi στην παγκόσμια αγορά smartphones φτάνει στο 17%.

, Xiaomi: Δεύτερη στην αγορά smartphones, η Huawei εκτός πεντάδας

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Samsung, με μερίδιο αγοράς 19%, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Apple με μερίδιο αγοράς 14% και στις δύο τελευταίες θέσεις της πεντάδας βρίσκονται οι OPPO και η Vivo, αντίστοιχα. Προφανώς και κεντρίζει το ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον στο Top 5 η Huawei, κάτι που συνέβη κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021 για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dem

Λογικό είναι όταν δεν υπάρχουν παίκτες στη αγορά, huawei και μόνο που υπάρχει στην 10 αδα είναι θαύμα χωρίς συσκευές

Κώστας Βλαχάκης

Πουλάει κανονικά στην Κίνα αλλά χωρίς Google Services – λόγω του γνωστού εμπάργκο – δεν ακολουθούν οι καταναλωτές στην Ευρώπη και είναι λογικό.

Dem

αυτο ακριβος ….. κινα ειναι κινα και εκει πεφτει λογο οτι πλεον δεν εχει το ιδιο hardware κλπ (το κολπακι με την honor ελπιζω να κανει δουλεια βεβαια)

baioss

Ναι είναι καλά η μεσαία και η low κατηγορία κινητών της Τσαόμι. Ειδάλλως κάτι mi10 Pro/10 Ultra, Mi11/11 Ultra κλπ, τα τρώει η μαρμάγκα.

SUPS 👨‍⚖️

στην Δυση ναι δεν κανουν πωλησεις οι ναυαρχιδες αλλα στη Κινα που ειναι μια τεραστια αγορα γινονται αναρπαστα…

NLS

Έμαθε κανείς (σοβαρά τώρα) αν καταργήθηκε το Mi 11 Ultra τουλάχιστον από την Ελληνική αγορά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Redmi Xiaomi

Redmi Pad SE 8.7: Δείτε renders και βασικές προδιαγραφές

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Redmi Pad SE 4G στην Ινδία στις 29 Ιουλίου και μαζί του περιμένουμε να κυκλοφορήσει το Pad SE 8.7.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Flip: Με μεγάλη εξωτερική οθόνη και μπαταρία 4.780 mAh

Η Xiaomi μπαίνει στην αγορά των αναδιπλούμενων flip-style με το Mix Flip που έχει μεγάλη εξωτερική οθόνη και τεράστια μπαταρία.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Με πιο λεπτό και ελαφρύ σώμα, SD 8 Gen 3 και κάμερα περισκοπίου 5x

Τα αναδιπλούμενα στην Κίνα εξελίσσονται πολύ γρήγορα αδυνατίζοντας σε μέγεθος και προσφέροντας πιο ισχυρά chipset, κάμερες και μεγαλύτερες μπαταρίες.

Gear Redmi Xiaomi

Το Redmi Pad SE 4G έρχεται στις 29 Ιουλίου

Το Redmi της Xiaomi παρουσίασε το Redmi Pad SE τον περασμένο Αύγουστο με μόνο συνδεσιμότητα Wi-Fi.