Xiaomi: Δεύτερη στην αγορά smartphones, η Huawei εκτός πεντάδας

, Xiaomi: Δεύτερη στην αγορά smartphones, η Huawei εκτός πεντάδας

Τα στοιχεία από το δεύτερο τρίμηνο του 2021 έχουν πολύ ενδιαφέρον για την παγκόσμια κατάταξη στην αγορά των smartphones. H Xiaomi κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία της τη δεύτερη θέση στο top 5 των κατασκευαστών smartphones.

Ένα από τα στοιχεία που συντελούν στην ανοδική πορεία της Xiaomi είναι η εμπορική πορεία των smartphones της σε αγορές όπως εκείνη της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης και της Αφρικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Canalys πιστοποιεί ότι η Xiaomi είδε άνοδο των αποστολών smartphones της τάξης του 83% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Το μερίδιο αγοράς που έχει η Xiaomi στην παγκόσμια αγορά smartphones φτάνει στο 17%.

, Xiaomi: Δεύτερη στην αγορά smartphones, η Huawei εκτός πεντάδας

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Samsung, με μερίδιο αγοράς 19%, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Apple με μερίδιο αγοράς 14% και στις δύο τελευταίες θέσεις της πεντάδας βρίσκονται οι OPPO και η Vivo, αντίστοιχα. Προφανώς και κεντρίζει το ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον στο Top 5 η Huawei, κάτι που συνέβη κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021 για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dem

Λογικό είναι όταν δεν υπάρχουν παίκτες στη αγορά, huawei και μόνο που υπάρχει στην 10 αδα είναι θαύμα χωρίς συσκευές

Κώστας Βλαχάκης

Πουλάει κανονικά στην Κίνα αλλά χωρίς Google Services – λόγω του γνωστού εμπάργκο – δεν ακολουθούν οι καταναλωτές στην Ευρώπη και είναι λογικό.

Dem

αυτο ακριβος ….. κινα ειναι κινα και εκει πεφτει λογο οτι πλεον δεν εχει το ιδιο hardware κλπ (το κολπακι με την honor ελπιζω να κανει δουλεια βεβαια)

baioss

Ναι είναι καλά η μεσαία και η low κατηγορία κινητών της Τσαόμι. Ειδάλλως κάτι mi10 Pro/10 Ultra, Mi11/11 Ultra κλπ, τα τρώει η μαρμάγκα.

SUPS 👨‍⚖️

στην Δυση ναι δεν κανουν πωλησεις οι ναυαρχιδες αλλα στη Κινα που ειναι μια τεραστια αγορα γινονται αναρπαστα…

NLS

Έμαθε κανείς (σοβαρά τώρα) αν καταργήθηκε το Mi 11 Ultra τουλάχιστον από την Ελληνική αγορά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4 & Mix Flip: Διέρρευσαν λεπτομέρειες για τα επερχόμενα αναδιπλούμενα

Tο Xiaomi Mix Fold 4 αναμένεται να έρθει μαζί με το Mix Flip, το πρώτο αναδιπλούμενο σε στυλ flip της εταιρείας.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Xiaomi 15: Φήμες ότι έρχεται μέσα Οκτώβρη με Snapdragon 8 Gen 4

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Xiaomi έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πρώτης κυκλοφορίας για το επερχόμενο SoC Snapdragon 8 Gen 4.

Smartphones Redmi Redmi Note 13 Pro+ Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+: Επίσημο το World Champions Edition για τους ποδοσφαιρόφιλους

Το Redmi της Xiaomi παρουσίασε το Redmi Note 13 Pro+ στην Ινδία νωρίτερα φέτος και σήμερα ήρθε το Redmi Note 13 Pro+ Word Champions Edition.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.