Yahoo: Πρώην στέλεχος μηνύει την CEO Marissa Mayer

Η Yahoo το τελευταίο διάστημα βρίσκεται εν μέσω προβλημάτων, τα οποία μάλιστα θεωρούνται και από τα σοβαρότερα στην ιστορία της. Εν μέσω της διαδικασίας εξαγοράς από την αμερικάνικη Verizon, τα προβλήματα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο.

Αρχικά ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση για κυβερνοεπίθεση που έπληξε 500 εκατομμύρια χρήστες και η διαρροή δεδομένων χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη στην ιστορία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύματα μεγάλων μέσων ισχυρίστηκαν ότι η Yahoo δημιούργησε ένα σύστημα που επέτρεπε σε FBI και NSA να σκανάρουν τα email των χρηστών της. Η ίδια αρχικά ανέφερε ότι είναι μια εταιρεία που υπακούει στο νόμο και στην συνέχεια δήλωσε ότι τα δημοσιεύματα (από Reuters, The New York Times) είναι παραπλανητικά.

Τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, καθώς πρώην στέλεχος της Yahoo μηνύει την CEO Marissa Mayer καθώς ισχυρίζεται πως αναγκάζει τους άνδρες εργαζόμενους να φύγουν από την εταιρεία.

Ο Scott Ard, κατέθεσε μήνυση κατά της Mayer και άλλων δυο στελεχών λέγοντας ότι ηγήθηκαν μιας καμπάνιας για να ωθήσουν εκτός εταιρείας (με μη δίκαιο τρόπο) άνδρες υπαλλήλους. Αναφέρεται επίσης ότι η Mayer απέλυσε σημαντικό αριθμό υπαλλήλων βάσει ενός συστήματος αξιολόγησης, το οποίο επέβαλε η ίδια. “Mayer encouraged and fostered the use of (an employee performance-rating system) to accommodate management’s subjective biases and personal opinions, to the detriment of Yahoo’s male employees”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση.

Η εκπρόσωπος της Yahoo, Carolyn Clark, απέρριψε την αγωγή λέγοντας: “Η αγωγή δεν έχει καμία αξία. Με την αμέριστη συμπαράσταση της CEO, είμαστε επικεντρωμένοι στο να προσλαμβάνουμε υπαλλήλους από ένα ευρύ background”.

Όπως είπαμε η Yahoo βρίσκεται εν μέσω μιας διαδικασίας εξαγοράς από την Verizon και οι πληροφορίες θέλουν τη δεύτερη να ζητά “έκπτωση” 1 δισ. δολαρίων για να ολοκληρωθεί η εξαγορά. Το αρχικό deal ήταν για 4.8 δισ.δολάρια.

Marissa Mayer

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Imerisios

Ωραιος τιτλος. Τι χρονο χρησιμοποιησατε; Τον εβαλε ο Φιλης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

Beyond 4.0: Το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας για Α.Ι. έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Το κύριο θέμα της τεχνολογικής πλατφόρμας του BEYOND 4.0 θα είναι το “THE FUTURE of AI” με παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών, στρογγυλά τραπέζια και δικτύωση για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.

Business European Commission

European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων στο θέμα των επεξεργαστών.

Business Google

Google: Πρόστιμο 177 εκ. δολάρια καλείται να πληρώσει στη Νότια Κορέα

Η Google καλείται να πληρώσει 177 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των όρων της αγοράς smartphones στη Νότια Κορέα.