Yahoo: Πρώην στέλεχος μηνύει την CEO Marissa Mayer

Η Yahoo το τελευταίο διάστημα βρίσκεται εν μέσω προβλημάτων, τα οποία μάλιστα θεωρούνται και από τα σοβαρότερα στην ιστορία της. Εν μέσω της διαδικασίας εξαγοράς από την αμερικάνικη Verizon, τα προβλήματα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο.

Αρχικά ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση για κυβερνοεπίθεση που έπληξε 500 εκατομμύρια χρήστες και η διαρροή δεδομένων χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη στην ιστορία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύματα μεγάλων μέσων ισχυρίστηκαν ότι η Yahoo δημιούργησε ένα σύστημα που επέτρεπε σε FBI και NSA να σκανάρουν τα email των χρηστών της. Η ίδια αρχικά ανέφερε ότι είναι μια εταιρεία που υπακούει στο νόμο και στην συνέχεια δήλωσε ότι τα δημοσιεύματα (από Reuters, The New York Times) είναι παραπλανητικά.

Τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, καθώς πρώην στέλεχος της Yahoo μηνύει την CEO Marissa Mayer καθώς ισχυρίζεται πως αναγκάζει τους άνδρες εργαζόμενους να φύγουν από την εταιρεία.

Ο Scott Ard, κατέθεσε μήνυση κατά της Mayer και άλλων δυο στελεχών λέγοντας ότι ηγήθηκαν μιας καμπάνιας για να ωθήσουν εκτός εταιρείας (με μη δίκαιο τρόπο) άνδρες υπαλλήλους. Αναφέρεται επίσης ότι η Mayer απέλυσε σημαντικό αριθμό υπαλλήλων βάσει ενός συστήματος αξιολόγησης, το οποίο επέβαλε η ίδια. “Mayer encouraged and fostered the use of (an employee performance-rating system) to accommodate management’s subjective biases and personal opinions, to the detriment of Yahoo’s male employees”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση.

Η εκπρόσωπος της Yahoo, Carolyn Clark, απέρριψε την αγωγή λέγοντας: “Η αγωγή δεν έχει καμία αξία. Με την αμέριστη συμπαράσταση της CEO, είμαστε επικεντρωμένοι στο να προσλαμβάνουμε υπαλλήλους από ένα ευρύ background”.

Όπως είπαμε η Yahoo βρίσκεται εν μέσω μιας διαδικασίας εξαγοράς από την Verizon και οι πληροφορίες θέλουν τη δεύτερη να ζητά “έκπτωση” 1 δισ. δολαρίων για να ολοκληρωθεί η εξαγορά. Το αρχικό deal ήταν για 4.8 δισ.δολάρια.

marissa mayer sued, Yahoo: Πρώην στέλεχος μηνύει την CEO Marissa Mayer

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Imerisios

Ωραιος τιτλος. Τι χρονο χρησιμοποιησατε; Τον εβαλε ο Φιλης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business yahoo

H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Software yahoo

Yahoo: Αποσύρεται οριστικά από την Κίνα

«Σε αναγνώριση του ολοένα και πιο δύσκολου επιχειρηματικού και νομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, η σειρά υπηρεσιών της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου»

Business Verizon yahoo

H Verizon σκέφτεται να πουλήσει τη Yahoo και την AOL

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Verizon σκέφτεται να προχωρήσει στην πώληση της Yahoo και της AOL.