Amazon: Στον δρόμο το πρώτο ρομποταξί σε σχήμα… τοστιέρας

Amazon ρομποταξί, Amazon: Στον δρόμο το πρώτο ρομποταξί σε σχήμα… τοστιέρας

Η Zoox, η εταιρεία αυτόνομων οχημάτων που ανήκει στην Amazon, δήλωσε ότι το όχημά της χωρίς οδηγό σε σχήμα τοστιέρας, εγκρίθηκε για οδήγηση σε δημόσιους δρόμους με επιβάτες στην Καλιφόρνια.

Η εταιρεία γιόρτασε το ορόσημο καθώς «η πρώτη φορά στην ιστορία που ένα ειδικά κατασκευασμένο ρομπότ – χωρίς χειροκίνητο χειριστήριο – οδήγησε αυτόνομα με τους επιβάτες».

Η Zoox είναι μία από τις δεκάδες εταιρείες που δοκιμάζουν επί του παρόντος AV σε δημόσιους δρόμους στο Golden State. Και ενώ ακολουθεί ανταγωνιστές όπως η Waymo και η Cruise στον αγώνα για την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας, σημειώνει προόδους εισάγοντας ένα νέο είδος οχήματος στο δρόμο — ένα που στερείται παραδοσιακών χειριστηρίων και δύσκολα θα μπορούσε να περιγράφει ως «αυτοκίνητο» στην σύγχρονη έννοια της λέξης.

Την περασμένη εβδομάδα, το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια ενέκρινε μια τροποποίηση στην υπάρχουσα άδεια δοκιμών της Zoox που της επιτρέπει να δοκιμάσει το robotaxi της σε μια «περιορισμένη περιοχή» στο Foster City της Καλιφόρνια, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία.

Το ειδικά κατασκευασμένο robotaxi της Zoox δύσκολα μπορεί να ταξιδέψει όπου θέλει. Σύμφωνα με το DMV, το όχημα περιορίζεται σε τελική ταχύτητα 40 mph, μπορεί να λειτουργεί μόνο τα Σάββατα και τις Κυριακές κατά τη διάρκεια της ημέρας και απαγορεύεται να οδηγεί κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

Παρόλα αυτά, η Zoox αισθάνεται πανηγυρική – κάτι που είναι σίγουρα επιτρεπτό λαμβάνοντας υπόψη όλα τα θλιβερά νέα σχετικά με τα αυτόνομα οχήματα τον τελευταίο καιρό . Ο Jesse Levinson, ιδρυτής και CTO της Zoox, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σε μια ανάρτηση στο Reddit .

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.