Cars

GM: Φωτιά έπιασαν δύο ηλεκτρικά Chevrolet Bolt

Δύο περιστατικά ανάφλεξης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα Chevrolet Bolt ήταν αρκετά για να θορυβηθεί η General Motors. Οι κάτοχοι Chevrolet Bolt κλήθηκαν να αποφύγουν την ολονύκτια φόρτιση των οχημάτων τους και τους δόθηκε η οδηγία να τα παρκάρουν έξω στο δρόμο.

Η General Motors έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί σε ανάκληση οχημάτων, προκειμένου να διαπιστώσει το ακριβές πρόβλημα που έχει προκύψει και προκάλεσε την ανάφλεξη των μπαταριών στα μοντέλα Chevrolet Bolt. Ανάλογη κίνηση είχε κάνει και τον Νοέμβριο του 2020 η GM προκειμένου να εντοπιστεί ο λόγος που είχαν σημειωθεί εστίες φωτιάς με τις μπαταρίες των ηλεκτρικών μοντέλων της.

Η GM έχει δώσει οδηγίες στους αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ να εξετάσουν προσεκτικά τα μοντέλα Bolt, να αφαιρέσουν τυχόν προβληματικές μονάδες και να εγκαταστήσουν καινούριο λογισμικό, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα υπερφόρτωσης με τη φόρτιση τους. Αυτό ίσχυε ως οδηγία τόσο στο μοντέλο Chevrolet Bolt, όσο και στο Bolt EUV.

Σε αυτή τη φάση δεν έχει γίνει η πλήρης διάγνωση του προβλήματος που προκαλείται με τις μπαταρίες των μοντέλων, με την General Motors να ακολουθεί μία προσεκτική πολιτική στον τομέα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.