Cars

Google: Αφήνει πίσω τα σχέδια για πλήρως αυτόνομα οχήματα;

Πριν ακόμη ακουστούν όλα τα mainstream ονόματα που ακούγονται σήμερα για το ενδιαφέρον τους στο κομμάτι των αυτόνομων οχημάτων, η Google ήταν από τις πρώτες που πίστεψε ότι το μέλλον είναι εκεί. Η ίδια έχει ξεκινήσει τις δοκιμές και δεν θέλει να υπάρχει σχεδόν καθόλου η ανθρώπινη παρέμβαση.

Σύμφωνα όμως με το The Information που επικαλείται πληροφορίες από το International Business Times, η Google αλλάζει τακτική και στρέφεται πλέον στα ημιαυτόνομα οχήματα. Στόχος της είναι να δημιουργήσει έναν στόλο από ταξί, τα οποία θα βγάλει στους δρόμους από το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Η Google νιώθει την πίεση από εταιρείες όπως η Uber, ενώ και διάφορες άλλες εταιρείες έχουν παρόμοια σχέδια στα σκαριά.

Αυτή τη στιγμή τα σχέδια για αυτόνομα οχήματα ανήκουν στο τμήμα Google X, αλλά η Alphabet είναι πιθανό να την μετατρέψει σε ξεχωριστή εταιρεία για να μπορεί να έχει μια πιο βιώσιμη μορφή.

1,2,3

Σχόλια

  • Ειναι λογικο να τα εγκαταλείψει προς το παρον. Καποια στιγμη ομως θα φτασουμε κι εκει

  • "Αυτή τη στιγμή τα σχέδια για αυτόνομα οχήματα ανήκουν στο τμήμα Google X, αλλά η Alphabet είναι πιθανό να την μετατρέψει σε ξεχωριστή εταιρεία για να μπορεί να έχει μια πιο βιώσιμη μορφή"

    Εκανε ηδη ξεχωριστη εταιρια. Waymo την ονομασε.

    Καποια στιγμη πρεπει να αρχισουν να βγαζουν και τα λεφτα τους αυτα τα project. Ας ξεκινησει απο τα βασικα και τα πληρως αυτονομα μπορουν να ερθουν αργοτερα. Νωρις ειναι ακομα για αυτοκινητα χωρις τιμονι.

  • Για μένα θα έπρεπε οι άνθρωποι να σταματήσουν να νομίζουν ότι μπορούν να κουμανταρουν έναν τόνο μετάλο με ροδες

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.