Cars

H Lancia αναβίωσε για να παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα

Η ιταλική μάρκα αυτοκινήτων Lancia υπάρχει εδώ 116 χρόνια, όμως η παρουσία της στην αυτοκινητοβιομηχανία μειώθηκε σταδιακά με τα χρόνια. Αυτό αναμένεται να αλλάξει, με την εταιρεία να στρέφεται αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η μητρική της Lancia, η Stellantis αποκάλυψε μια νέα μοντέρνα πινελιά για το λογότυπο της ιταλικής μάρκας, το οποίο διαθέτει πλέον λεπτές γραμμές που αντιπροσωπεύουν τη σημαία και το εσωτερικό κυκλικό μοτίβο μέσα στο έμβλημα, καθώς και μια νέα γραμματοσειρά για το όνομα. Η Lancia πρόκειται να παρουσιάσει τρία αυτοκίνητα μέσα στο 2024, ξεκινώντας με ένα πλήρως ηλεκτρικό Ypsilon, την Delta και ένα εμβληματικό μοντέλο EV που δεν έχει ακόμη ονομαστεί. Οι τρεις εκδόσεις θα περιλαμβάνουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, γνωστή ως “Lancia Pu+Ra Zero”, όπου το μεσαίο τμήμα είναι συντομογραφία του “Pure and Radical”.

Η εταιρεία περιγράφει τη νέα ιδέα ως «έργο τέχνης στο οποίο το παρελθόν και το μέλλον βρίσκονται σε συνεχή επαφή και η κομψότητα ισορροπεί με το ριζοσπαστικό πνεύμα των μορφών». Εκτός από την αισθητική, λίγα είναι γνωστά για το τι να περιμένουμε από τα νέα EV της Lancia.

Επεξεργάστηκε την 30 Νοεμβρίου 2022 14:34

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.