Η Xiaomi έγινε στρατηγικός επενδυτής σε startup εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Xiaomi, Η Xiaomi έγινε στρατηγικός επενδυτής σε startup εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτωνΗ XPeng Motors, μία κινεζική startup ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην οποία έχουν επενδύσει οι Alibaba και Foxconn, ανακοίνωσε την επένδυση νέων κεφαλαίων ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο νέος κύριος στρατηγικός επενδυτής της startup είναι η Xiaomi.

Ο νέος κύκλος επενδυτών

Η Series C, την οποία ανακοίνωσε η XPeng Motors, περιλαμβάνει μια άγνωστη ομάδα στρατηγικών και θεσμικών επενδυτών. Ο πρόεδρος και CEO της XPeng Motors, He Xiaopeng, δήλωσε ότι έλαβε ισχυρή υποστήριξη από πολλούς από τους μετόχους. Μεταξύ των επενδυτών, και μετόχων, βρίσκεται ο συνιδρυτής και CEO της Xiaomi, Lei Jun.

Η XPeng Motors δεν αποκάλυψε την νέα της χρηματιστηριακή αξία και αρκέστηκε στο να αναφέρει ότι είναι καλύτερη από τα 25 δισ. γιουάν που ήταν τον Αύγουστο του 2018. Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει δισεκατομμύρια κινεζικά γιουάν από ιδρύματα όπως η China Merchants Bank, η China CITIC Bank και η HSBC.

Η ανάμειξη της Xiaomi

Από πλευράς Xiaomi, ο Lei Jun είπε ότι η εταιρεία του και η Xpeng Motors έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο μέσω της σε βάθος συνεργασίας τους για την ανάπτυξη τεχνολογιών που συνδέουν τα έξυπνα τηλέφωνα και τα έξυπνα αυτοκίνητα. Τόνισε, ότι αυτή η στρατηγική επένδυση θα εμβαθύνει περαιτέρω τη συνεργασία των δύο εταιρειών και θα βοηθήσει στην προώθηση καινοτομιών σχετικών με IoT εφαρμογές.

Είναι γνωστό ότι η Xiaomi επενδύει και ασχολείται με την ανάπτυξη κάθε είδους τεχνολογίας. Ειδικά στον τομέα των IoT η εταιρεία εμφανίζεται αρκετά δραστήρια, σχετικά πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία της με την IKEA. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι έχει τα δικά της ηλεκτρικά scooters, είναι η πρώτη φορά που την βλέπουμε να συμμετέχει στην βιομηχανία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η XPeng Motors προετοιμάζεται για την κυκλοφορία του ηλεκτρικού sedan P7, την άνοιξη του 2020, οι παραδόσεις του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του ίδιους έτους. Οπότε, περιμένουμε να δούμε την Xiaomi να συμμετέχει σε κάποιο επερχόμενο μοντέλο της εταιρείας, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη.

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα γύρω από την αυτόνομη οδήγηση, τα ηλεκτρικά οχήματα, και τις έξυπνες πόλεις παρακολουθείτε καθημερινά τη ροή ειδήσεων του Autonomous.gr.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.