Mercedes-Benz & Microsoft: Συνεργασία για αύξηση παραγωγικότητας

Microsoft, Mercedes-Benz & Microsoft: Συνεργασία για αύξηση παραγωγικότητας

Τις δυνάμεις τους ενώνουν Mercedes-Benz και Microsoft στον τομέα των δεδομένων ανακοίνωσαν, με στόχο να επιτύχουν βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής σε πάνω από τριάντα εργοστάσια κατασκευής επιβατικών αυτοκινήτων.

Με τη νέα πλατφόρμα δεδομένων MO360, η Mercedes-Benz συνδέει τα 30 εργοστάσιά της επιβατικών αυτοκινήτων παγκοσμίως με το Microsoft Cloud, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την προβλεψιμότητα σε όλη την ψηφιακή αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού της. Η πλατφόρμα δεδομένων MO360 είναι η εξέλιξη του ψηφιακού οικοσυστήματος παραγωγής MO360 της Mercedes-Benz και επιτρέπει στις ομάδες να εντοπίζουν πιθανά σημεία συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα και να επιτρέψουν τη δυναμική ιεράρχηση των πόρων παραγωγής προς ηλεκτρικά και κορυφαία οχήματα. Αυτή η ενοποιημένη πλατφόρμα δεδομένων είναι τυποποιημένη στο Microsoft Azure, παρέχοντας στη Mercedes-Benz ευελιξία και ισχύ υπολογιστικού νέφους για την εκτέλεση τεχνητής νοημοσύνης (AI) και αναλυτικών στοιχείων σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τα πρότυπα κυβερνοασφάλειας και συμμόρφωσης σε όλες τις περιοχές. Η πλατφόρμα είναι ήδη διαθέσιμη σε ομάδες στην EMEA και θα αναπτυχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Με την πλατφόρμα δεδομένων MO360, η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να δημιουργήσει ένα εικονικό αντίγραφο της διαδικασίας κατασκευής των οχημάτων της, συνδυάζοντας πληροφορίες από τη συναρμολόγηση, τον προγραμματισμό παραγωγής, την επιμελητεία καταστημάτων, την αλυσίδα εφοδιασμού και τη διαχείριση ποιότητας. Η εικονική προσομοίωση και η βελτιστοποίηση των διαδικασιών πριν από την εκτέλεση τους στο κατάστημα συμβάλλει στην επιτάχυνση της λειτουργικής απόδοσης και στο ξεκλείδωμα της εξοικονόμησης ενέργειας. Για παράδειγμα, οι διαχειριστές μπορούν να βελτιστοποιήσουν τα λειτουργικά πρότυπα για τη μείωση των εκπομπών CO2 στην παραγωγή.

Η Mercedes-Benz διερευνά επίσης την ενοποίηση της πλατφόρμας δεδομένων MO360 με πηγές δεδομένων από άλλα τμήματα για να ενεργοποιήσει έναν βρόχο ψηφιακής ανάδρασης που θα δώσει ώθηση στη συνεχή μάθηση και καινοτομία σε ολόκληρο τον Όμιλο.

Το Mercedes-Benz Digital Factory Campus Berlin που άνοιξε πρόσφατα είναι η βάση για τις ομάδες μηχανικών MO360 Data Platform και θα γίνει το κέντρο εκπαίδευσης και πιστοποίησης MO360 για την εφαρμογή ψηφιακών προσεγγίσεων παγκοσμίως.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Bing featured

Η Microsoft σκέφτηκε να πουλήσει το Bing στην Apple το 2020

Το 2020, η Microsoft σκέφτηκε να πουλήσει τη μηχανή αναζήτησης Bing στην Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Smartphones Microsoft

Yπάλληλοι της Microsoft διέρρευσαν 38TB προσωπικών δεδομένων

Ερευνητές κυβερνοασφάλειας από τη Wiz ανακάλυψαν μια τεράστια, ξεκλείδωτη βάση δεδομένων αποθήκευσης cloud του Microsoft Azure.

Smartphones Microsoft Xbox

Xbox: «Πιο ευέλικτες» κονσόλες επόμενης γενιάς προγραμματίζονται για το 2028

Αποκαλυπτικά έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν λόγω της δικαστικής μάχης με την FTC για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft.

Smartphones Apple Bing iMessage

Apple και Microsoft αρνούνται ότι είναι gatekeepers στην ΕΕ

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο οι πλατφόρμες χειρίζονται τα δεδομένα των χρηστών και την εποπτεία.