Cars

Το αυτόνομο όχημα του MIT για μη χαρτογραφημένους επαρχιακούς δρόμους

Ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες δοκιμάζουν τα αυτοκινούμενα οχήματά τους στις μεγαλουπόλεις είναι πως έξω από αυτές θα έχαναν το δρόμο τους. Αυτό γίνεται γιατί βασίζονται σε χάρτες οι οποίοι αναπαριστούν τις πόλεις αυτές. Για περιοχές που δεν είναι χαρτογραφημένες καθώς και για επαρχιακούς δρόμους το MIT CSAIL έχει βρει τη λύση με ένα αυτοκινούμενο όχημα σε συνεργασία με την Toyota.

Οι ερευνητές του MIT CSAIL με τη βοήθεια της Toyota ανέπτυξαν το framework MapLite το οποίο βοηθάει το αυτοκινούμενο όχημα να βρει το δρόμο του χωρίς κανένα χάρτη. Αυτό γίνεται μέσω του εντοπισμού της τοποθεσίας (GPS) το οποίο χρησιμοποιείται για και για τον εντοπισμό του οχήματος και τη “χάραξη” της πορείας για να φτάσει στον τελικό του προορισμό.

Στη συνέχεια, μέσω των αισθητήρων που είναι εγκατεστημένοι στο όχημα δημιουργούνται τα σημεία τα οποία θα πρέπει να φτάσει, μέσω του συστήματος LiDAR (Light Detection and Ranging), το οποίο υπολογίζει την απόσταση μέχρι τον επιθυμητό στόχο σε επίπεδη επιφάνεια και όχι σε ύψωμα ή κάποιο λόφο, ενώ τα συμβατικά μοντέλα δίνουν στο όχημα την “αίσθηση” του τι να κάνει σε κάθε δρόμο ή διασταύρωση.

Το MapLite framework δεν είναι ακόμα ικανό να χειριστεί τα πάντα μιας και δεν είναι δυνατή η χρήση του σε δρόμους επάνω σε βουνά και άλλες επιφάνεις σε ύψωμα. Το κυρίως μέλημα του MIT CSAIL είναι να κατασκευαστούν αυτοκινούμενα οχήματα τα οποία θα μπορούν να περιηγηθούν σε οποιοδήποτε δρόμο είτε είναι χαρτογραφημένος είτε όχι.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 7 Μαΐου 2018 12:35

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.