Cars

Τροχαίο δυστύχημα για οδηγό Tesla – Η NHTSA ζητά εξηγήσεις

Η NHTSA ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την Tesla πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το πρόσφατο δυστύχημα όπου ένας οδηγός οχήματος Tesla έχασε επί τόπου τη ζωή του.

Συγκεκριμένα ο οδηγός συγκρούστηκε με βαρύ όχημα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της αμερικανικής πολιτείας, προκαλώντας επίσης τον τραυματισμό και τεσσάρων πυροσβεστών. Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ ερευνά τον ρόλο που μπορεί να διαδραμάτισε το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot και κατά πόσον ευθύνεται για μια σειρά ατυχημάτων με σταθμευμένα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Από το 2016, η NHTSA έχει ξεκινήσει μια σειρά από έρευνες ατυχημάτων που αφορούν οχήματα Tesla όπου υπήρχαν υποψίες πως χρησιμοποιούνται προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως το Autopilot, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Η Tesla πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει περισσότερα από 362.000 οχήματα στις ΗΠΑ για να ενημερώσει το λογισμικό Full Self-Driving (FSD) Beta, αφότου η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ δήλωσε ότι το σύστημα υποβοήθησης οδηγού δεν συμμορφώνεται επαρκώς με το νομικό πλαίσιο που αφορά στην ασφάλεια της κυκλοφορίας και μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.