Η Volkswagen επενδύει 2,3 δισ. δολάρια στην Κίνα

Volkswagen, Η Volkswagen επενδύει 2,3 δισ. δολάρια στην Κίνα

Η Volkswagen αναμένεται να επενδύσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας αυτόνομης οδήγησης με την κινεζική Horizon Robotics Inc., με στόχο την ενίσχυση της τεχνολογικής παρουσίας της αυτοκινητοβιομηχανίας στη μεγαλύτερη αγορά της.

Η CARIAD και η Horizon Robotics σχεδιάζουν να αναπτύξουν προηγμένες, άκρως βελτιστοποιημένες full stack λύσεις ADAS/AD για την Κίνα για να προωθήσουν την ενσωμάτωση πολλών λειτουργιών σε ένα τσιπ, αυξάνοντας τη σταθερότητα του συστήματος, εξοικονομώντας κόστος και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Η πλήρως ενσωματωμένη τεχνολογία λογισμικού προσφέρει διαφοροποίηση και παρέχει επεκτάσιμες, καθώς και οικονομικά αποδοτικές λύσεις ADAS/AD για τα μοντέλα BEV (Battery Electric Vehicles) του Ομίλου στην Κίνα.

Το κλείσιμο της συναλλαγής υπόκειται στην τελική υπογραφή των εγγράφων συναλλαγών μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και της συνήθους κυβερνητικής έγκρισης, καθώς και, ειδικότερα, στην έγκριση των αρχών ελέγχου συγχωνεύσεων και ξένων επενδυτικών αρχών. άκρως βελτιστοποιημένες full stack λύσεις ADAS/AD για την Κίνα για την προώθηση της ενσωμάτωσης πολλών λειτουργιών σε ένα τσιπ, αυξάνοντας τη σταθερότητα του συστήματος, εξοικονομώντας κόστος και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple China iPhone

Apple: Εύσημα του Tim Cook για την πρόοδο της καινοτομίας στην Κίνα

Ο CEO της Apple Tim Cook επαίνεσε την καινοτομία της Κίνας και δήλωσε χαρούμενος για τους μακροχρόνιους δεσμούς της χώρας με την εταιρεία του κατά την επίσκεψή του στην χώρα.

Cars Volkswagen

Η VW παρουσίασε το ID. 2all – Η προσιτή λύση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Volkswagen αποκάλυψε το προσιτό ηλεκτρικό της όχημα με τη μορφή ενός concept που ονομάζεται ID. 2all, με τιμή εκκίνησης 25.000 ευρώ.

Cars Volkswagen

Volkswagen: Πενταετές πλάνο επένδυσης 180 δισ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen στρέφει την προσοχή της στο μέλλον και ανακοινώνει πενταετές πλάνο επενδύσεων 180 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την βελτίωση της ηλεκτροκίνησης και της ψηφιοποίησης.

Business China Chip USA

Ολλανδία: Στο πλευρό των ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού των εξαγωγών τσιπ προς την Κίνα

Περιορισμούς στις εξαγωγές τεχνολογίας ημιαγωγών σχεδιάζει να επιβάλει η Ολλανδία, καθώς “συστρατεύεται” με τις ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού τους προς την Κίνα.