Computers

Apple-1 αριθμημένος από το χέρι του Steve Jobs αναμένεται να πιάσει 375.000 $ σε δημοπρασία

Οι υπολογιστές Apple-1 αποτελούν ένα απόλυτα συλλεκτικό κομμάτι για τους θαυμαστές του μήλου και, επειδή είναι πολύ σπάνια, συχνά πωλούνται για πολλές χιλιάδες δολάρια.

Ο οίκος δημοπρασιών RR βγάζει προς πώληση αυτόν τον μήνα έναν λειτουργικό υπολογιστή Apple-1 που αριθμήθηκε με το χέρι από τον Steve Jobs, με τον ιστότοπο να αναμένει ότι το μηχάνημα θα κοστίσει πάνω από 375.000 $.

Υπήρχαν μόλις 200 υπολογιστές Apple-1 που κατασκευάστηκαν από τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak το 1976, και πιστεύεται ότι έχουν απομείνει μόνο 60 έως 70. Το Apple-1 που είναι προς δημοπρασία είναι το#78.

Το μηχάνημα πουλήθηκε αρχικά σε δημοπρασία το 2018 αφού αποκαταστάθηκε στην αρχική του κατάσταση από τον ειδικό των Apple-1, Corey Cohen. Τότε, ο αγοραστής πλήρωσε 375.000 $, ενώ οι τωρινές προσφορές έχουν φτάσει, μέχρι στιγμής, τα 220.000 $.

“Αυτός ο υπολογιστής Apple-1 αποκαταστάθηκε στην αρχική του λειτουργική κατάσταση από τον ειδικό της Apple-1 Corey Cohen. Μια ολοκληρωμένη, τεχνική έκθεση κατάστασης που συντάχθηκε από τον Cohen είναι διαθέσιμη στους κατάλληλους πλειοδότες. Αξιολόγησε την κατάσταση της μονάδας ως 8,5/10 και επιβεβαίωσε τη λειτουργικότητα του υπολογιστή τον Αύγουστο του 2022. Η πιο αξιοσημείωτη πτυχή αυτού του υπολογιστή Apple-1 είναι ότι τεκμηριώνεται ότι είναι πλήρως λειτουργικός: το σύστημα λειτουργούσε χωρίς σφάλμα για περίπου οκτώ ώρες σε ένα ολοκληρωμένο τεστ.”

Υπάρχει μια επιστολή αυθεντικότητας που επιβεβαιώνει το χειρόγραφο του Jobs στον πίνακα και περιλαμβάνει το πρωτότυπο Apple-1, την αρχική διασύνδεση κασέτας Apple, το πρωτότυπο εγχειρίδιο λειτουργίας, ένα πληκτρολόγιο ASCII από την ίδια χρονική περίοδο και μια οθόνη ανοιχτού πλαισίου Sanyo 4205 .

Υπολογιστές Apple-1 που έχουν εμφανιστεί σε ιστότοπους δημοπρασιών όλα αυτά τα χρόνια έχουν πουληθεί μεταξύ 130.000 και 815.000 δολαρίων, ανάλογα με το ιστορικό του μηχανήματος, τα εξαρτήματα που περιλαμβάνονται και την κατάσταση.

Η δημοπρασία για το #78 Apple-1 θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.