Apple: Πατέντα για ενσωμάτωση του Force Touch σε πληκτρολόγιο;

Φαίνεται πως η Apple θέλει να ενσωματώσει την τεχνολογία Force Touch σε κάθε τι που έχει την επωνυμία της μιας και μετά τα Apple Watch, MacBook, Magic Trackpad 2 και iPhone, πιθανόν να έχουμε και Force Touch πληκτρολόγιο σύμφωνα με πατέντα που κατοχύρωσε η Apple.

Σύμφωνα με την πατέντα, η οποία κατατέθηκε το 2012, περιγράφεται πληκτρολόγιο το οποίο θα λειτουργεί όπως τα τωρινά αλλά δε θα υπάρχουν μηχανισμοί, γεγονός που θα το κάνει εξαιρετικά λεπτό, και λογικά θα είναι παρόμοιο με το ανανωμένο Magic Trackpad 2 το οποίο πλέον διαθέτει τεχνολογία Force Touch.

Θεωρητικά, το πληκτρολόγιο θα είναι σαν ένα μεγάλο Trackpad, και θα έχει ξεχωριστούς αισθητήρες πίεσης για κάθε πλήκτρο ξεχωριστά και όχι για μια ολόκληρη επιφάνεια όπως τα τωρινά Force Touch Trackpad της Apple. Κάθε αισθητήρας θα εκτελεί διαφορετική ενέργεια ανάλογα με το βαθμό πίεσης που ασκούμε σε κάθε πλήκτρο ξεχωριστά

Σαν ολοκληρωμένο σύστημα ακούγεται αρκετά περίπλοκο μιας και κάθε ποσοστό πίεσης που ασκούμε στα πλήκτρα θα χρησιμοποιείται από αισθητήρες αντίστασης και αφής για να σταλεί στη CPU και να ανταποκριθεί στην ανάλογη εντολή. Οι αισθητήρες αυτοί θα ανταποκρίνονται και στην απειροελάχιστη διαφορά πίεσης στα πλήκτρα τα οποία θα διαθέτουν “στρώματα” με πιεζοηλεκτρικό υλικο. Το υλικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να αξιοποιηθούν ιδιότητες για τη δημιουργία απτικής ανάδρασης ανάλογα με το τι πληκτρολογούμε.

Μένει να δούμε το πως και εαν θα εφαρμοστεί όλο αυτό το πλάνο το οποίο ακούγεται περίπλοκο στο να εφαρμοστεί και όπως είναι λογικό, αναμένεται ότι θα εκτινάξει το κόστος του ήδη ακριβού Magic Keyboard.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.