Computers

Apple: Θέλει να αποκαταστήσει την φήμη των MacBook Pro στο Consumer Reports

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Consumer Reports ανακοίνωσε ότι, δεν προτείνει την αγορά των νέων Macbook Pro, αφού στις δοκιμές που έκαναν παρατήρησαν μεγάλη ασυνέπεια στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποιο laptop της Apple δεν κατάφερε να πάρει την ένδειξη “Recommended”.

Αυτό φαίνεται ότι θορύβησε τον VP της Apple, Philip Schiller, ο οποίος μέσω ενός post στο Twitter ανέφερε ότι η Apple “δουλεύει” με το Consumer Reports ώστε να κατανοήσουν τι δεν πήγε καλά στις δοκιμές τους. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματά τους δεν ταιριάζουν με τις εκτεταμένες εργαστηριακές δοκιμές ή τα πραγματικά δεδομένα.

Μέχρι στιγμής, η μεθοδολογία που χρησιμοποίησε το Consumer Reports για να δοκιμάσει την διάρκεια ζωής των μπαταριών τίθεται υπό αμφισβήτηση από τους περισσότερους χρήστες. Από την πλευρά του, το Consumer Reports δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη τα system logs των Macbook Pro που δοκίμασε, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για να κατανοήσει κανείς την αιτία του προβλήματος.

Ωστόσο, όταν το Consumer Reports έκανε αυτή την ανακοίνωση, ανέφερε ότι θα ήταν ανοικτό σε μια αναθεώρηση της βαθμολογίας, εφόσον η Apple έδινε κάποιο software patch ή update το οποίο θα έλυνε το πρόβλημα αυτό. Η Apple κινείται ενεργά, ώστε να μάθει την αιτία του προβλήματος, ώστε να αποκαταστήσει το ρεκόρ καλών κριτικών.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Δεκεμβρίου 2016 19:31

Σχόλια

  • καλά είναι βλαμμένα? αναρωτιούνται γιατί έχει μικρότερη αυτονομια?/

    ενα θα πω

    MacBook Pro (13-inch, 2015) 74.9 watt-hour
    MacBook Pro (13-inch, 2016 ) 49.2 watt-hour

    δλδ -26 watt-hour το ενα σε σχέση με το άλλο δεν το βλέπουν και ψάχνονται...... μάλιστα.......

    η είναι βλαμμένα η την παίζουν ετσι.........

  • Πραγματικά γιατί νομίζουν ότι είμαστε τόσο χαζοί ???

    Και εξαρχής ας τα δοκίμαζαν πρώτα να δουν αν είναι όντως εντάξει η αυτονομία τους και μετά ας τα πούλαγαν,, και πάλι δεν θα έχει ρεκόρ ούτως ή άλλως γιατί έχει μόνο 2 θύρες usb-c και πως θα πρέπει να κουβαλάει ένα κάρο αντάπτορες για να συνδέσει κάτι

  • ναι αλλά είναι λεπτό κατά 17% και μεταλλικότερο κατά 2,36% καθώς και μούρικο κατά 1,97%!!!! Τι να τη κάνεις τη μπαταρία;;; χαχαχαχα!!!!!

  • Ποια μπαταρία;
    Φλασάκι (κανονικό) δεν μπορείς να συνδέσεις και απλό προτζέκτορα! Για όλα θες dongles, πάμε καλά.Θα ψάχνω στην τσάντα να βρω αντάπτορα για τα πιο βασικά. Ενα φλασάκι δεν μπορώ να συνδέσω.. ένα φλασάκι όχι controller για διαστημόπλοιο.

    Η μπαταρία φταίει για το not recommending..

    Δεν υπάρχει αυτό το laptop και η (μη) συνδεσιμότητά του. Ούτε ταμπλέτα να ήταν.

  • @keysmith τι εννοεις δλδ για να κουμποσω controller για το teleport interface θα πρεπει να βαλω dongle?!!! τελος απο την διαγαλαξιακη ενωση η apple!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.