Computers

ASUS Tinker Board: Νέο single-board computer με 4Κ βίντεο και 2GB RAM

H ASUS κυκλοφόρησε το δικό της single-board computer το οποίο αποκαλεί Tinker Board, και έρχεται να ανταγωνιστεί το δημοφιλές Raspberry Pi με τις δυνατότητές του. Το ASUS Tinker Board έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με τον διάσημο πλέον Pi, αλλά καταφέρνει να έχει 4Κ έξοδο βίντεο.

Το Tinker Board έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή Rockchip, ο οποίος είναι ικανός για αναπαραγωγή 4Κ βίντεο και 24-bit ήχου. Με αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι ο τέλειος υποψήφιος για την κατασκευή μικρών media center.

Με 2GB RAM έχει την διπλάσια μνήμη από το Raspberry Pi. Έχει υποδοχή για gigabit Ethernet και την τελευταία γενιά SDIO για add-on boards. Παρόλο που το ASUS Tinker Board προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά δεν κοστίζει πολλά περισσότερα από το Raspberry Pi.

Η ASUS το κοστολογεί το Tinker Board στα 68 δολάρια. Αυτό που ίσως αποτρέψει κάποιον από την αγορά του είναι ότι δεν έχει από πίσω του ακόμη μεγάλη υποστήριξη από developers και fans, όπως συμβαίνει με το Raspberry Pi. Το Tinker Board θα τρέχει μια έκδοση Debian Linux και θα έχει υποστήριξη για το Kodi, το οποίο επιτρέπει το media streaming στο σπίτι.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.