Ευπάθεια στην εφαρμογή Zoom των Mac επιτρέπει σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα να ξεκινήσει βιντεοκλήση

Apple Zoom, Ευπάθεια στην εφαρμογή Zoom των Mac επιτρέπει σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα να ξεκινήσει βιντεοκλήση

Σήμερα, ο ερευνητής ασφάλειας Jonathan Leitschuh αποκάλυψε μία ευπάθεια που έχει η video conference εφαρμογή, Zoom των Macs. Ο Leitschuh απέδειξε ότι αν ο χρήστες έχει εγκατεστημένη αυτή την εφαρμογή, τότε οποιαδήποτε ιστοσελίδα μπορεί να ξεκινήσει βιντεοκλήση.

https://twitter.com/mathowie/status/1148391109824921600

Αυτό είναι δυνατό διότι η εφαρμογή Zoom εγκαθιστά έναν web server στα Macs που δέχεται αιτήσεις τις οποίες δεν θα δεχόταν ένας κανονικός bowser. Επιπλέον, ακόμη και αν ο χρήστης απεγκαταστήσει το Zoom, αλλά διατηρήσει τον web server, τότε ο server επανεγκαθιστά το Zoom χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη.

Ο Leitschuh αναφέρει ότι είχε αποκαλύψει την ευπάθεια του Zoom στην Zoom Inc. στα τέλη Μαρτίου, και έδωσε στην εταιρεία 90 ημέρες να λύσει το πρόβλημα, προσφέροντας τους και μία εύκολη λύση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία δεν έκανε αρκετά για να λύσει το πρόβλημα, γι’ αυτό και φρόντισε να ενημερώσει του κοινό.

Apple Zoom, Ευπάθεια στην εφαρμογή Zoom των Mac επιτρέπει σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα να ξεκινήσει βιντεοκλήση

Επιπλέον, ο Leitschuh είπε ότι ανέφερε αυτή την ευπάθεια στις ομάδες του Chromium και του Mozilla, αλλά από τη στιγμή που δεν είναι πρόβλημα των περιηγητών τους δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά.

Αν είστε χρήστης Mac και χρησιμοποιείται το Zoom, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε την τελευταία έκδοση του προγράμματος και να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση της αυτόματης

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.