Η Microsoft κοροϊδεύει το MacBook Pro σε νέο διαφημιστικό για το Surface Pro 7


Σε ένα νέο διαφημιστικό της η Microsoft κοροϊδεύει το MacBook Pro και δείχνει πόσο καλύτερο είναι το Surface Pro 7, όμως ξεχνάει κάποια στοιχεία. Στο spot βλέπουμε έναν νεαρό να συγκρίνει τα δύο μηχανήματα, ξεκινώντας εν μέρη σωστά καθώς αναφέρει πως το Surface έρχεται με Pen και προσφέρει οθόνη αφής.

Από την άλλη, σημειώνεται η έλλειψη οθόνης αφής στο MacBook Pro, καθώς η συσκευή προσφέρει μόνο touch bar. Συνεχίζοντας, ο νεαρός σημειώνει πως το Surface Pro 7 έχει αποσπώμενο πληκτρολόγιο, ενώ στο MacBook Pro μένεις με… “ότι έχεις”. Σημειώνεται επίσης η υπεροχή του Surface Pro 7 ως “gaming” μηχάνημα, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, ακόμα και τη δυνατότερη έκδοση να έχει κάποιος.

Τέλος, βλέπουμε τη τιμή, καθώς το MacBook Pro κοστίζει 1.299 δολάρια, ενώ το Surface Pro 7 έρχεται με μειωμένη τιμή στα 890 δολάρια. Όπως κανείς θα περίμενε, το νέο βίντεο έσπασε τα κοντέρ σε σχόλια, τα οποία η Microsoft φρόντισε να απενεργοποιήσει στην πορεία, ενώ έχει 5.100 dislikes και μόλις 2.800 likes.

Surface Pro 7, Η Microsoft κοροϊδεύει το MacBook Pro σε νέο διαφημιστικό για το Surface Pro 7

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η σύγκριση, γιατί έχει γίνει και στο παρελθόν. Το πρόβλημα είναι το πόσο λανθασμένα είναι αυτά που βλέπουμε. Αρχικά ναι, το Surface Pro 7 έχει αποσπώμενο πληκτρολόγιο και Pen, τα οποία όμως η εταιρεία ξεχνάει να αναφέρει ότι πωλούνται ξεχωριστά. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν κάνει για gaming, κάτι που αναφέρει για πρώτη φορά η Microsoft σε διαφημιστικό της.

Μία ακόμη λεπτομέρεια είναι το γεγονός ότι το Surface Pro 7 συγκρίνεται με το MacBook Pro με Touch Bar. Ήδη έχουν βγει νέα μοντέλα με Apple M1 που καταστρέφουν τον ανταγωνισμό σε benchmarks, αλλά αφού μιλάμε για touchscreen, υπάρχει ήδη στην αγορά το iPad Pro αλλά και το νέο iPad Air με A14X.

Η σειρά Surface της Microsoft αποτελείται από κορυφαία προϊόντα, κάτι που κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει. Όμως, τέτοιες λάθος κινήσεις είναι που γυρνούν μπούμερανκ στην εταιρεία και δε δείχνουν τα πραγματικά οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος με την αγορά τους.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Έχω λάπτοπ με αντίστοιχο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών και δηλώνω πως κάνει απόλυτα για Gaming. Δεν ξέρω τι specs έχουν οι full time gamers στο μυαλό τους πάντως ο μέσος καταναλωτής που κατεβάζει εφαρμογές μέσω steam, microsoft store δεν έχει τις ίδιες.

Η μόνη διαφορά είναι στα M1 chips
Τα είχα με έναν gamer και κούραζε απίστευτα

ΚΝ

Σε αυτά που λέει μια χαρά σωστά είναι στο βιντεάκι.
Απλά συγκρίνει ανομία πράγματα.
Το ένα είναι tablet που προσθήκη πληκτρολόγιο μπορεί να κάνει δουλειά υπολογιστή… κακώς το πληκτρολόγιο δεν ενσωματώνεται ώστε να γίνει σαν κανονικός laptop. Ενώ το άλλο είναι laptop κανονικό.
Αν ήθελε κάτι αντίστοιχο να κάνει η ΜS …ας σύγκρινε τα iPad Pro ή και νεα Air με το το magic πληκτρολόγιο μαζι με το Surface Pro 7. Εκεί θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τις διαφορές.

Makis

Ακριβώς. Σύγκριση ότι να ναι

Σπύρος

Μια χαρά σύγκριση είναι…συγκρίνει δύο μηχανήματα με desktop λειτουργικό! Τα iPad τρέχουν mobile λειτουργικό.

Αστερίξ

Και γιατί τότε δεν έκανε σύγκριση με το surface pro x?

Planettech

Με τη λογική αυτή και τα κινητά που τρέχουν desktop λειτουργικό να τα συγκρίνουμε με υπολογιστές.

Δεν συγκρίνουμε λειτουργικά αλλά τις δυνατότητες συσκευών.

Η σύκριση όντως είναι εντελώς άκυρη, καθώς ούτε και με macbook air το συγκρίνεις παρά μόνο με συσκευές της κατηγορίας του (π.χ. ipad)

Kostas

Το νέο ipad air δέν είναι με a14x (δέν υπάρχει ακόμα) είναι απλα με a14

Θωμάς

Για το γλεντι στους επεξεργαστες και για την αυτονομια γιατι δε λεει ο νεαρος; Για τα benchmark ακομα και με virtual windows στο m1 που εσβησαν τα surface δε θα ειχε μαθει ακομα. Μεχρι και τετοιες εταιριες λαϊκισμο για τη μαζα

Planettech

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων…

Πρώτον αν δείτε το βίντεο θα διαπιστώσεται πως τα dislikes είναι διπλάσια από τα likes. Ευτυχώς υπάρχουν άτομα που έχουν σώας τα φρένας.

Δεύτερον, εννοείται πως η σύγκριση μεταξύ των δύο συσκευών είναι εντελώς άστοχη. Συγκρίνει tablet με υπολογιστή. Εντελώς διαφορετικές οι δυνατότητες (benchmarks, επεξεργαστική ισχύ κτλ. το surface απλά είναι μίλια μακριά)< Επίσης κάθε μία συσκευή προορίζεται γοα διαφορετική χρήση, καθώς τα tablet χρησιμοποιούν εικονικό πληκτρολόγιο, είναι καλό για λίγη εργασία πληκτρολόγησης, όπως η αποστολή email αλλά για κουραστικές εργασίες, οι φορητοί υπολογιστές είναι προφανώς μια καλύτερη επιλογή. Τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί είναι το λιγότερο για γέλιο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.