Computers

Intel 10th Gen Ice Lake: Νέοι επεξεργαστές τέρατα με Iris Plus GPU

Η Intel ανακοίνωσε τους νέους Intel 10th Gen Ice Lake επεξεργαστές οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για 2 σε 1 υπολογιστές. Η σειρά έχει συνολικά 11 επεξεργαστές οι οποίοι έχουν γρήγορη συνδεσιμότητα και την πιο πρόσφατη κάρτα γραφικών της Intel, Iris Plus.

Επιπλέον, η Intel άδραξε την ευκαιρία και ανακοίνωσε το νέο τρόπο κωδικής ονομασίας των επεξεργαστών της. Για παράδειγμα, ο πιο ισχυρός επεξεργαστής της σειράς είναι ο Intel Core i7 – 1064G7. Στο όνομα του το 10 σημαίνει τη γενιά του επεξεργαστή, το 64 είναι αριθμητικά ψηφία για να διαχωρίζονται τα μοντέλα και το G7 είναι το επίπεδο των γραφικών με το 7 να είναι το υψηλότερο και το 1 το χαμηλότερο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι Intel 10th Gen Ice Lake είναι οι πρώτοι που κατασκευάστηκαν με γνώμονα το AI. Οι επεξεργαστές έχουν τεχνολογία Intel Deep Learning Boost η οποία βελτιώνει την απόδοση των νευρωνικών δικτύων της CPU. Η τεχνολογία αυτή είναι χρήσιμη για την επεξεργασία φωτογραφιών, την πρόσθεση φωτορεαλιστικών εφέ, την βελτίωση της εικόνας και το photo indexing.

Επίσης, οι επεξεργαστές έχουν την Intel Gaussian & Neural Accelerator (GNA) η οποία μπορεί να κάνει επεξεργασία της φωνής και καταστολή του θορύβου στο παρασκήνιο.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Intel ισχυρίζεται ότι οι επεξεργαστές προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας και χάρη στη χρήση της Intel Iris Plus έχουν διπλάσιες επιδόσεις, υποστηρίζουν gaming στα 1080p και επεξεργασία 4K βίντεο.

Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, Intel Iris Plus υποστηρίζει ακόμη το Adaptive-Sync της VESA, σκίαση μεταβλητής τιμής και BT.2020, το οποίο επιτρέπει την αναπαραγωγή 4Κ HDR βίντεο .

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, οι Intel 10th Gen Ice Lake υποστηρίζουν WiFi 6 και μέχρι και τέσσερις θύρες Thunderbolt. Τέλος, η Intel ανέφερε πως τα πρώτα laptop και υπολογιστές με τους νέους επεξεργαστές θα γίνουν διαθέσιμα τις γιορτές.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Αυγούστου 2019 9:31

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.