Intel Arc Alchemist: Αυτές είναι (ίσως) οι πρώτες φωτογραφίες της κάρτας γραφικών

, Intel Arc Alchemist: Αυτές είναι (ίσως) οι πρώτες φωτογραφίες της κάρτας γραφικών

Η Intel κατασκευάζει κάρτες γραφικών αποκλειστικά για παιχνίδια, οι οποίες αναμένονται στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2022. Μήνες νωρίτερα ίσως έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις πρώτες εικόνες από το Arc Alchemist, καθώς διέρρευσαν από το YouTuber Moore’s Law is Dead μέσω Videocardz.

Το Arc είναι η νέα επωνυμία GPU της Intel σχεδιάστηκε για να “αντιμετωπίσει” την Nvidia GeForce και την AMD Radeon, με το Arc Alchemist είναι η πρώτη GPU που θα κυκλοφορήσει.

, Intel Arc Alchemist: Αυτές είναι (ίσως) οι πρώτες φωτογραφίες της κάρτας γραφικών

Η εταιρεία είχε κατασκευάσει νωρίτερα την Intel DG1, η οποία ήταν μια σχετικά αδύναμη κάρτα, βασισμένη στην αρχιτεκτονική γραφικών Xe LP. Αντίθετα, η νέα κάρτα αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη Xe HPG της Intel (υψηλής ισχύος / gaming) και λέγεται ότι προσφέρει απόδοση παρόμοια με μια Nvidia RTX 3070 χάρη στις 512 μονάδες εκτέλεσης (EU) και 16 GB μνήμης GDDR6.

, Intel Arc Alchemist: Αυτές είναι (ίσως) οι πρώτες φωτογραφίες της κάρτας γραφικών

Σύμφωνα με διαρροές, η Intel ίσως κυκλοφορήσει πολλές παραλλαγές της GPU «DG2» , συμπεριλαμβανομένων ελαφρύτερων εκδόσεων με 448EU, 384EU, 256EU ή μόλις 128EU.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.