Computers

Intel: Διοργανώνει ψηφιακό event στις 2 Σεπτεμβρίου, ήρθε η ώρα της 11ης γενιάς CPU;

Μέσω email που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης, η Intel γνωστοποίησε πως στις 2 Σεπτεμβρίου θα διοργανώσει ένα ψηφιακό event. Η εταιρεία θα παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους η ίδια “σπάει τα όρια του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε και μένουμε συνδεδεμένοι”.

Αυτό βέβαια που περιμένουμε από το event, στο οποίο θα παρουσιαστεί “κάτι μεγάλο” όπως λέει η ίδια, είναι η ανακοίνωση των νέων επεξεργαστών 11ης γενιάς της εταιρείας, με την ονομασία Tiger Lake. Οι εν λόγω επεξεργαστές αναμένονται να κατασκευαστούν με τη μέθοδο των 10nm και θα είναι αποκλειστικά για χρήση σε laptops. Επίσης, θα περιλαμβάνουν τη νέα αρχιτεκτονική γραφικών Xe architecture της εταιρείας.

Οι νέοι επεξεργαστές έρχονται για να μπουν στη μάχη ενάντια στη σειρά Ryzen 4000 της AMD, τα chip της οποίας όμως κατασκευάζονται με τη μέθοδο των 7nm. H AMD ήδη έχει κατακτήσει ήδη ένα σημαντικό μερίδιο στα laptops φέτος, κυρίως στις εξαιρετικά λεπτές συσκευές, αλλά και σε notebook για ελαφρύ gaming. Αναμένουμε να δούμε πως θα τα πάει η επερχόμενη πρόταση της Intel ενάντια στις ήδη ικανές προτάσεις της AMD.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.