Όταν η Intel έχει ξεπεράσει και το αύριο

Μετά την πρωτοπορία της AMD με τους “ξεκλείδωτους” επεξεργαστές και την κυκλοφορία των πρώτων 8πύρηνων επεξεργαστών ακολουθεί η Intel με την σχεδίαση των πρώτων επεξεργαστών με 48 πυρήνες. Φημολογείται πως έχουν υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο, ακόμα, κάποια τέτοια τσιπάκια τα οποία είναι σε εφαρμογή μόνο στις εγκαταστάσεις της Intel.

Όμως το “όνειρο” της εταιρίας δεν μένει εκεί. Σχεδιάζει να διαθέσει τους αναφερόμενους επεξεργαστές για Smartphone και Tablets, κάτι το οποίο ακούγετε πολύ εξωπραγματικό. Παρ’ όλα αυτά, δηλώσεις των εκπροσώπων της εταιρίας λένε πως θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον δέκα χρόνια μέχρι να διατεθούν στο εμπόριο και χωρίς καμία εγγύηση για την απόλυτη αποδοτικότητα τους.

«Αν θα έχουμε αυτή την τεχνολογία σε πέντε με δέκα χρόνια, θα μπορούσαμε επιτέλους να κάνουμε πράγματα που σήμερα απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ» είπε ο Patrick Moorhead, αναλυτής της Moor Insights and Strategy. «Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να αλλάξει την αντίληψη μας για το τι είναι ένας υπολογιστής. Το τηλέφωνο θα ήταν αρκετά έξυπνο για να μην είναι απλά ένας υπολογιστής, αλλά να είναι ο υπολογιστής μου».

Μετά από τέτοιες δηλώσεις και γεγονότα τι να περιμένουμε από τις επόμενες γενιές της τεχνολογίας;

Στράτος Κορδώνης

Επεξεργάστηκε την 4 Νοεμβρίου 2012 15:58

Σχόλια

  • Πιστεύω πως η τεχνολογία θα αναπτυχθεί ανάλογα με το πόσο αναπτύχθηκε μέχρι τώρα.Δηλαδή οι αλλαγές σε 20 χρόνια θα είναι το ίδιο μεγάλες με τις αλλαγές που συνέβησαν τα τελευταία 20 χρόνια.Αν γίνει αυτό, έχουμε πολλά να δούμε ακόμα...

  • όταν ο μέσος χρήστης είναι αυτός που αγοράζει ipad για το youtube και το facebook τότε δεν χρειάζετε κάτι παραπάνω από τι τεχνολογία... η τεχνολογία κάποια στιγμή θα σταματήσει να αναπτύσετε... για να γίνω ποιό κατανοητός θα σας φέρω σαν παράδειγμα τους εκτυπωτές, δεν υπάρχει λόγος να βελτιωθούν παραπάνω επειδή το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δεί κάποια διαφορά... έτσι θα γίνει και με του υπολογιστές που θα απευθύνονται κατά 99,999999% σε end-users του internet που η μόνη τους ανάγκη είναι να κάνουν "like". τεχνολογία υπάρχει (και δεν εννοώ τα ipad) αλλά η τρομερά μικρή μειονότητα που τη χρησιμοποιεί δεν χρειάζετε παραπάνω... ξέρω επιστήμονες που ακόμα εργάζονται σε SCSI δίσκους και fully buffered ram και σίγουρα δεν θέλουν να κάνουν upgrade σε window 8... διότι εργάζονται σε spark αρχιτεκτονική με UNIX... πρίν 4-5 χρόνια σοβαρές εταιρίες που πουλούσαν laptop σου έδιναν τη δυνατότητα να κάνεις δωρεάν downgrade... αυτής της σχολής είμαι, έχω πανάκριβα επαγγελματικά προγράμματα που δεν είναι συμβατά με νέα λειτουργικά συστήματα και δεν είναι πρός πώληση ποιά, και κάνουν πράγματα που δεν μπορείς να τα κάνεις σήμερα με προγράμματα που υπάρχουν για 64 bit λειτουργικά... ειμαί ρομαντικός και θέλω να πάω πίσω στη τεχνολογία που π.χ. έφτιαξαν το TOY STORY...και δεν θέλω να πάω στο τετραπύρηνο ipad που το μόνο που σου επιτρέπει να κάνεις είναι "like" και να τσεκάρεις το google mail χαζέβοντας στο youtube... ακόμα έχω το @netscape.net λογαριασμό μου που το είχα ανοίξει σε sun microsystem υπολογιστή με UNIX SOLORIS...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.