Microsoft Surface Pro X: Ανανεωμένη έκδοση με πιο δυνατό επεξεργαστή

https://www.youtube.com/watch?v=_QobdWOa02o&t

Μαζί με το οικονομικό Surface Laptop Go, η Microsoft ανακοίνωσε και ένα ανανεωμένο μοντέλο Surface Pro X, το οποίο έρχεται με καλύτερες επιδόσεις και νέο χρώμα. Δυστυχώς η Microsoft δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το νέο SoC, με την ονομασία SQ2, όμως υποσχέθηκε καλύτερες επιδόσεις τόσο σε ταχύτητα, όσο και σε γραφικά, χάρη στη νέα Adreno 690 GPU. Το SQ1 SoC του αρχικού μοντέλου είχε τη GPU Adreno 685.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το νέο Surface Pro X είναι ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο. To Surface Pro X έρχεται με οθόνη PixelSense 13 ιντσών, με ανάλυση 2880x1920p, η οποία καλύπτει σχεδόν όλο το μπροστινό μέρος, με μικρά bezel περιμετρικά. Η συσκευή έχει πάχος μόλις 7,3 χιλιοστά και τρέχει την πλατφόρμα ARM των Windows 10. Η μπροστινή κάμερα των 5MP υποστηρίζει εγγραφή βίντεο FHD και ασφάλεια Windows Hello, ενώ η πίσω κάμερα των 10MP υποστηρίζει βίντεο έως 4K.

, Microsoft Surface Pro X: Ανανεωμένη έκδοση με πιο δυνατό επεξεργαστή

Πέραν του SQ2 SoC, το νέο Surface Pro X έρχεται με 16GB LPDDR4x μνήμης RAM, μαζί με SSD 256GB ή 512GB. Η συσκευή έχει ενσωματωμένο LTE modem της Qualcomm, με υποστήριξη nanoSIM ή Esim. Επίσης, προσφέρει δύο far-field Studio Mics και stereo ηχεία των 2W με υποστήριξη Dolby Audio. Στις θύρες, το Surface Pro X έχει 2 USB-C 3.2 Gen 2 kai μία θύρα Surface Connect. Η μπαταρία του Surface Pro X αντέχει έως και 15 ώρες τυπικής χρήσης.

Το αρχικό μοντέλο, με το SQ1 SoC, θα συνεχίσει να πωλείται ως η πιο οικονομική πρόταση, με το μοντέλο των 8GB RAM και 128GB SSD να κοστίζει 999 δολάρια. Από την άλλη, το πιο οικονομικό μοντέλο Surface Pro X με SQ2 ξεκινάει από 1.499 δολάρια, με μνήμη RAM 16GB και 256 SSD, ενώ το μοντέλο των 512GB φτάνει τα 1.799 δολάρια.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.