Computers

Nvidia GeForce RTX 3090: Θα έρθει με 24GB GDDR6X μνήμη και τιμή 1.999 δολάρια;

Στις 31 Αυγούστου η Nvidia αναμένουμε να ανακοινώσει τη νέα σειρά RTX 30xx των δημοφιλών καρτών γραφικών της, σε ένα αντίστοιχο, online event. Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πολλά, μόνο ότι αυτό που θα μας παρουσιάσει να είναι τόσο πρωτοπόρο όσο η πρώτη της κάρτα γραφικών.

Φαίνεται πως όντως η Nvidia ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό, τουλάχιστον σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία θα παρουσιάσει τη νέα, flagship GPU της, με την ονομασία RTX 3090, η οποία θα προσφέρει 24GB μνήμης, τεχνολογίας GDDR6X, με ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 21Gbps. Αυτό σημαίνει πως η νέα της πρόταση θα προσφέρει 40 έως 50% καλύτερες επιδόσεις από την περσινή κορυφαία της πρόταση, RTX 2080 Ti.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η τιμή της νέας κάρτας. Αν και η παλαιότερη TITAN RTX των 24GB GDDR6 κόστιζε 2.499 δολάρια, αυτή τη φορά η εταιρεία φαίνεται πως θα προσφέρει την RTX 3090 έναντι 1.999 δολαρίων. Βέβαια, όλα τα παραπάνω παραμένουν φήμες προς το παρόν, καθώς μας χωρίζουν περίπου 2 εβδομάδες από το event της εταιρείας.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.