Computers

Plextor: Νέα SSD & flash storage για όλες τις κατηγορίες

Την ερχόμενη εβδομάδα στην Computex 2016 που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϊβάν η Plextor θα παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της αποθηκευτικών λύσεων τεχνολογίας flash.

Η Plextor έγινε ιδιαίτερα γνωστή τη δεκαετία του ’90 από τα οπτικά μέσα μιας και διέθετε στην αγορά προϊόντα κορυφαίας απόδοσης. Το 2010 μέσα από μια συμφωνία με την Toshiba και τη Marvell ξεκίνησε το σχεδιασμό SSDs. Αν και δεν τα πήγε τόσο καλά με τη σειρά M6 Pro, ενώ αναγκάστηκε να ακυρώσει τη σειρά M7e και έτσι η ανακοίνωση νέων σειρών αποτελεί είδηση για αυτή την ιστορική εταιρεία.

Στα προϊόντα flash storage που θα δούμε μέσα στην εβδομάδα η Plextor θα ανακοινώσεις τις flagship αποθηκευτικές λύσεις, αλλά και το πρώτο high-end drive της εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Εν τω μεταξύ ήδη έχουμε πληροφορίες για το EX1, το πρώτο εξωτερικό SSD της εταιρείας το οποίο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα όσους αναζητούν ιδιαίτερα υψηλή απόδοση.

Η σειρά Plextor M8Pe βασίζεται στον ελεγκτή 88SS1093 της Marvell καθώς και στις MLC flash μνήμες NAND της Toshiba οι οποίες κατασκευάζονται με τη μέθοδο των 15nm. Τα SSDs αυτής της σειράς έρχονται έτοιμα σε κάρτα Μ2 όσο και σε PCIe 3.0 κάρτα, ενώ θα διατεθούν σε χωρητικότητες 128GB, 256GB, 512GB και 1TB. Οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής που ανακοινώνει η Plextor για το μοντέλο του 1TB είναι εντυπωσιακές μιας και φτάνουν τα 2.500MB/s και τα 1.400MB/s αντίστοιχα. Σημειώστε εδώ ότι όλη η σειρά ενσωματώνει ψύκτρες για καλύτερη απαγωγή θερμότητας.

Τέλος όσον αφορά το εξωτερικό flash storage της σειράς EX1 αυτό θα διατεθεί σε χωρητικότητες των 128GB, 256GB και 512GB, ενώ η μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς που ανακοινώνει η Plextor είναι 500MΒ/s και αγορά ανάγνωση και εγγραφή, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για υλοποίηση τεχνολογίας SSD και όχι flash stick. Η σύνδεση με τον υπολογιστή σας γίνεται με USB Type-C με ταχύτητα USB 3.1 στα 5Gbps.

Γνωρίζουμε ότι τα νέα προϊόντα της Plextor θα διατεθούν στην αγορά μέσα στον Ιούνιο, δεν έχουν ομως ανακοινωθεί ακόμα τιμές.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.