Πως να ενεργοποιήσετε το νέο πληκτρολόγιο των Windows 10X στα Windows 10 [Insiders]

, Πως να ενεργοποιήσετε το νέο πληκτρολόγιο των Windows 10X στα Windows 10 [Insiders]

Όπως έχουμε αναφέρει τα Windows 10X φαίνεται να μην είναι έτοιμα για κυκλοφορία ακόμα, παρουσιάζοντας προβλήματα με τις Win32 εφαρμογές, ενώ και η κυκλοφορία του Surface Neo αναβλήθηκε για φέτος. Όμως, η εταιρεία συνεχίζει ενεργά την ανάπτυξη τους και τώρα μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση από το νέο πληκτρολόγιο του λειτουργικού.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει πως θα φέρει κάποιες λειτουργίες του λειτουργικού Windows 10X στα Windows 10, με το πρώτο βήμα να γίνεται τώρα. Αν είστε μέλος του προγράμματος Windows Insider στο κανάλι Dev και έχετε την έκδοση Windows 10 Insider Build 20185, το επερχόμενο πληκτρολόγιο βρίσκεται κρυμμένο μέσα στο λειτουργικό. Για να το ενεργοποιήσετε, κάντε τα παρακάτω βήματα:

    Κατεβάστε και εγκαταστήστε το πρόγραμμα Vivetool από εδώ
    Αφού κατεβάσετε το zip αρχείο, βάλτε το φάκελο “ViVe-0.2.0” που περιέχει τα αρχεία “ViveTool.exe” και “Albacore.ViVe.dll” στο δίσκο C: για ευκολία
    Ξεκινήστε το PowerShell ως διαχειριστής
    Αλλάξτε το path στο σημείο που βάλατε το φάκελο “Vive-0.2.0” και πατήστε enter. Αν τον έχετε στο C: η εντολή θα είναι έτσι: “cd C:\Vive-0.2.0
    Ενεργοποιήστε το ViVe με την εντολή: “.\vivetool.exe addconfig 20438551 2
    Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Τώρα θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το νέο πληκτρολόγιο με το επιπρόσθετο panel. Το πληκτρολόγιο φαίνεται πως είναι σχεδιασμένο για δύο οθόνες, καθώς καταλαμβάνει αρκετό χώρο. Για να ανοίξετε το emoji panel πατήστε το πλήκτρο των Windows και το πλήκτρο . (τελεία). Αν το δοκιμάσετε, πείτε μας τη γνώμη σας.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά θα το κάνουν να ξεχωρίσει

Τα μοντέλα iPhone 16 θα μοιάζουν αρκετά με τα μοντέλα iPhone 15, αλλά οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κάνει μεγάλες αλλαγές το 2025.