Windows 10X: Ζορίζονται οι εφαρμογές Win32, ακόμα και για βασικές λειτουργίες

, Windows 10X: Ζορίζονται οι εφαρμογές Win32, ακόμα και για βασικές λειτουργίες

Το όραμα της Microsoft για μία έκδοση των Windows που θα τρέχει σε κάθε τύπο συσκευής είναι γνωστό εδώ και χρόνια, μετρώντας μέχρι σήμερα αρκετές αποτυχίες. Αν και φαινόταν πως η εταιρεία έφτανε κοντά στην υλοποίηση του με τα Windows 10X, ίσως τελικά δεν τα καταφέρει και πάλι.

Ήδη γνωρίζουμε πως η υποστήριξη για δύο οθόνες, όπως στο Surface Neo, έχει τεθεί σε παύση και η εταιρεία επικεντρώνεται σε μία μόνο οθόνη, αλλά μάλλον θα αργήσουμε και εκεί να δούμε το νέο OS. Σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας Windows Latest, που έχουν γνώση στην ανάπτυξη του εν λόγω λειτουργικού, η Microsoft δεν είναι ικανοποιημένη με τις επιδόσεις αρκετών Win32 εφαρμογών.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Win32 εφαρμογές φαίνεται να είναι αρκετά, αφού όταν τρέχουν στο παρασκήνιο δε μπορούν να αποδώσουν ούτε σε βασικές λειτουργίες, όπως ο διαμοιρασμός εικόνας ή η αποστολή ειδοποιήσεων. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι αρκετές legacy εφαρμογές αντιμετωπίζουν προβλήματα συμβατότητας με τα Windows 10X.

Να υπενθυμίσουμε πως τα Windows 10X είναι σχεδιασμένα ώστε να τρέχουν εφαρμογές Win32, Universal Windows Apps (UWP) και Progressive Web Apps (PWA). Για κάθε διαφορετικό τύπο εφαρμογής το λειτουργικό θα έχει ξεχωριστό container, το οποίο θα αναλαμβάνει την εκτέλεση του εκάστοτε app. Αυτό, θεωρητικά, θα σημαίνει πως οι επερχόμενες συσκευές με Windows 10X OS θα έχουν μεγαλύτερη μπαταρία, γρηγορότερα updates και καλύτερη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως τα container των UWP και PWA δουλεύουν σωστά και χωρίς προβλήματα, οπότε η εταιρεία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επίλυση των προβλημάτων στα Win32 apps. Το καλό είναι πως με την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του OS για το 2021 η Microsoft έχει έναν ακόμα χρόνο ώστε να διαθέσει μία απροβλημάτιστη έκδοση στο κοινό.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Smells like Me/Vista/8 spirit…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.