Seagate, λανσάρει 8TB σκληρούς δίσκους μόλις στα 260 δολάρια

Μιας και πλησιάζουν γιορτές η Seagate σας κάνει το καλύτερο δώρο, 3.4 ιντσών 8ΤΒ σκληρό δίσκο ο οποίος κοστίζει μόλις 260 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο οικονομικός από τον 8ΤΒ σκληρό δίσκο της HGST που κοστίζει κάτι παραπάνω από 1000 δολάρια στο Amazon και σίγουρα εξαιρετικά πιο φθηνός από τον αξίας 2.200 δολαρίων SSD της OCZ, όταν είχε κυκλοφορήσει πριν από μια πενταετία.

Ο δίσκος ανήκει στη νέα σειρά Archive HDD που λάνσαρε πριν από μερικούς μήνες η Seagate και χρησιμοποιεί Shingled Magnetic Recording (SMR) τεχνολογία η οποία επιτρέπει να χωρέσουν περισσότερα δεδομένα απ΄ότι σε έναν τυπικό δίσκο. Η σειρά περιλαμβάνει επίσης 6TB και 5TB, στην περίπτωση που τα 8TB φαίνονται υπερβολή.

Να πούμε όμως ότι είναι πιο αργός από πολλούς SSD, έχει read speed 150MB/s ενώ οι καλύτεροι SSD του 2014 έχουν μέσο όρο ταχύτητας 550MB/s. Ωστόσο, για αυτή την τιμή δεν είναι άσχημα. Η Seagate έχει ξεκινήσει ήδη τις αποστολές προς τα καταστήματα, το Amazon αυτή τη στιγμή έχει μόνο διαθέσιμο πακέτο 20 κομματιών με ημερομηνία αποστολής 10 Ιανουαρίου.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 14:57

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.