Computers

Seagate BarraCuda Pro 10TB: Ο μεγαλύτερος σκληρός δίσκος για desktop συστήματα

Η Seagate πρωτοπορεί και παρουσίασε τον πρώτο στον κόσμο σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 10TB ο οποίος περιστρέφεται στις 7.200 στροφές φτάνοντας την τεχνολογία στα όρια της.

Αν και για κάποιους τα 10TB μπορεί να φαντάζουν πολλά, η επιπλέον χωρητικότητα ακόμα και σε αυτή την περίπτωση είναι κάτι που κάποια στιγμή θα χρειαστεί και θα χρησιμοποιηθεί μιας και τόσο οι φωτογραφίες όσο όμως και τα video καταλαμβάνουν συνεχώς αυξανόμενο χώρο.

Ο νέος δίσκος της Seagate, ο BarraCuda Pro 10TB προσφέρει ταχύτητα μεταφοράς 220 MBps και η τιμή με την οποία ανακοινώθηκε είναι τσιμπημένη στα 535 δολάρια ΗΠΑ, αν και αναμένεται όταν θα τον δούμε στα καταστήματα να είναι λίγο οικονομικότερος. Στα θετικά η εγγύηση πέντε ετών που προσφέρει η Seagate για τη σειρά BarraCuda, οπότε εν μέρη δικαιολογείται και η αυξημένη τιμή κτίσης.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 20 Ιουλίου 2016 10:16

Σχόλια

  • Θα προτιμούσα να πάρω 3 δίσκους των 3TB και να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο για backup μήπως και χαλάσει ο ένας. Τα 10TB είναι μόνο για backup σε καθημερινή χρήση και αυτοί που κάνουν επεξεργασία video έχουν πάει σε SSD λύσεις.

    Γιατί αν χαλάσουν τα 10ΤΒ είναι πολλά και τα λεφτά και τα δεδομένα που πρέπει να μετακινήσεις αν το προλάβεις!!!

  • Όπως ανέφερα καθαρό backup, δηλαδή αντιγράφεις όλα σου τα αρχεία κάπου και τον αφήνεις τον δίσκο κάπου να κάθετε (χρησιμοποιώντας τον σαν εξωτερικό με κάποιο docking station) και όχι σε λειτουργία. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις 10 TB συνεχώς σε λειτουργία.

    Ακόμα και στο Video Editing πάντα θα έχεις 400-500GB για τα project σου και όχι παραπάνω. Οπότε ένας 1ΤΒ SSD φτάνει.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.