Thunderbolt 2, Προσφέρει Ethernet δικτύωση 10Gbps υποστηρίζοντας Mac και PC

Το Thunderbolt 2 της Intel αναβαθμίζεται, σύμφωνα με σημερινή παρουσίαση στο NAB 2014. H Intel προσθέτει δυνατότητα Ethernet στο πρότυπό της, το οποίο θα επιτρέπει την δικτύωση υπολογιστών(ακόμη και μεταξύ Mac και PC) μέσω καλωδίου Thunderbolt, σε ταχύτητες 10Gbps, που το καθιστούν δέκα φορές ταχύτερο του Gigabit Ethernet.

Φυσικά αυτή η αναβάθμιση είναι πολύ σημαντική για αυτούς που ασχολούνται με μεγάλου μεγέθους αρχεία όπως η παραγωγή 4K Video. Το Thunderbolt μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένο σαν πρότυπο, αλλά συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες με τις επιδόσεις του και τις δυνατότητές του. Η Apple είχε εφαρμόσει την πρώτη υλοποίηση του Thunderbolt στους υπολογιστές της, αλλά πλέον οι ASUS, HP και άλλες εταιρείες το προσθέτουν σε προϊόντα τους.

Η δικτύωση μέσω Thunderbolt έγινε πρώτα δυνατή σε Mac υπολογιστές με το τελευταίο λειτουργικό της Apple, Mavericks. Με την σημερινή αναβάθμιση η Intel φέρνει και drivers για Windows, που θα επιτρέπουν την σύνδεση PC με Mac.

Πηγή

Σχόλια

  • @Θανάσης, το πρότυπο παραμένει ίδιο, οπότε όλα τα προϋπάρχοντα καλώδια και όλα τα μήκη θα πρέπει να δουλεύουν κανονικά. Το πρόβλημα δεν είναι το μήκος, αλλά το κόστος του καλωδίου, που μέχρι στιγμής είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βασιλόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.