Epson | Πρόγραμμα ανακύκλωσης Green Pact

EpsonΗ Epson λανσάρει ένα φιλόδοξο, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο πρόγραμμα συλλογής δοχείων toner σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στη μείωση απόρριψης άχρηστων υλικών και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε οργανισμούς όλων των μεγεθών, προσφέροντας δύο διαφορετικές επιλογές για τη διαδικασία συλλογής, προκειμένου αυτή να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη και αποτελεσματικότερη.

Η Valérie Riffaud-Cangelosi, Business Manager στην Epson Europe σχολίασε, “Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της Epson παγκοσμίως και το νέο πρόγραμμα συλλογής δοχείων toner αποτελεί μια ακόμα απόδειξη. Με αυτό το νέο πρόγραμμα, αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου την ανακύκλωση των δοχείων για λογαριασμό των πελατών μας. Ως εκ τούτου, βοηθάμε τους οργανισμούς να μειώσουν την απόρριψη άχρηστων υλικών σε χωματερές, χωρίς οποιοδήποτε επιπρόσθετο κόστος ή δυσκολία για αυτούς. Η ανακύκλωση είναι καταλυτική στην προσπάθεια μείωσης της συμβολής των επιχειρήσεων στην κλιματική αλλαγή και ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα συλλογής δοχείων toner θα συνεχίσει να επεκτείνεται επιτυχώς τα επόμενα χρόνια.”

Τα δοχεία toner της Epson για τους laser εκτυπωτές έχουν κατασκευαστεί με τη χρήση πλήρως ανακυκλώσιμων υλικών και τα δοχεία που συλλέγονται μέσα από το πρόγραμμα χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί μια ευρεία γκάμα νέων προϊόντων. Όλα τα εξαρτήματα των δοχείων ανακυκλώνονται, έτσι ώστε να μην υπάρχουν υλικά που θα πεταχτούν. Πέρα από τη μείωση της απόρριψης άχρηστων υλικών, η χρήση ανακυκλωμένων υλικών κατά την παραγωγή νέων προϊόντων ελαττώνει την κατανάλωση πρώτων υλών καθώς και τη συνολική ενέργεια που καταναλώνεται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Οι πελάτες της Epson έχουν δύο επιλογές ως προς τη διαδικασία συλλογής. Οι μεγαλύτεροι οργανισμοί, που χρησιμοποιούν περισσότερα από τριάντα δοχεία ετησίως, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Epson για να παραγγείλουν ένα επαναχρησιμοποιήσιμο κουτί, το οποίο έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά και μέσα στο οποίο μπορούν να πετούν τα χρησιμοποιημένα δοχεία. Όταν το κουτί αυτό γεμίσει, τα γραφεία των οργανισμών μπορούν να επικοινωνήσουν με την Epson μέσα από την ιστοσελίδα της και το κουτί ανακύκλωσης περισυλλέγεται και μεταφέρεται στο πλησιέστερο κέντρο ανακύκλωσης.

Μόλις φτάνουν στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης της Epson, τα δοχεία toner αποσυντίθενται με τη χρήση μιας διαδικασίας, μέσα από την οποία εξοικονομείται ενέργεια, και τα υλικά ξεχωρίζονται πριν χρησιμοποιηθούν ξανά για την κατασκευή νέων προϊόντων.

Η Valérie Riffaud-Cangelosi συνέχισε, “Αυτό είναι ένα πλήρες πρόγραμμα μέσα από το οποίο εμείς ανακυκλώνουμε κάθε ένα από τα εξαρτήματα από όλα τα δοχεία toner που συλλέγουμε. Κανένα μέρος του κόστους της διαδικασίας δεν επιβαρύνει τους πελάτες μας, αλλά μπορούμε όλοι να μοιραστούμε τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον.”

Το πρόγραμμα διατίθεται στους πελάτες της Epson από το χώρο των επιχειρήσεων σε: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Δανία, Γαλλία, Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία, Φιλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Νορβηγία, Νότιο Αφρική, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία και Αυστρία (σύντομα ακόμα περισσότερες χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό).

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Microsoft Windows 10

Γαλλία: Προειδοποιητική επιστολή στη Microsoft για κρυφές τακτικές

Οι γαλλικές αρχές έστειλαν στην Microsoft μια επίσημη προειδοποίηση να διακόψουν τη συλλογή πληροφοριών των χρηστών του λειτουργικού Windows 10. Η επιστολή αυτή αφορούσε ξεκάθαρα την τακτική της Microsoft να συλλέγει πληροφορίες για στοχευμένες διαφημίσεις και ίσως άλλους σκοπούς.

Κοινωνική ευθύνη Microsoft

Microsoft Ελλάς | Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μετανάστες και άνεργους

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 Ιουλίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας τα εγκαίνια του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft, στο οποίο άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, ούτως ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Κοινωνική ευθύνη Nokia

Alpha Copy/ Nokia | Αρωγός στην «Παναθηναϊκή Δημοπρασία Αγάπης»

Η Alpha Copy/ Nokia, χρυσός χορηγός της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟ, στηρίζει και ‘εκτός γηπέδου’ τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της ομάδας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Ιουλίου σε γνωστό κέντρο. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, για την «Παναθηναϊκή Δημοπρασία Αγάπης», δημοπρατήθηκαν αντικείμενα από ολόκληρη την ιστορική διαδρομή του Παναθηναϊκού, […]

Κοινωνική ευθύνη GERMANOS

Όμιλος Εταιριών ΓΕΡΜΑΝΟΣ | Στηρίζει τη HumanAid

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, o Όμιλος Εταιριών ΓΕΡΜΑΝΟΣ στηρίζει την πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού HumanAid και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας στην Αθήνα των παιδιών του Ορφανοτροφείου των Αγίων Σαράντα, του μοναδικού ορφανοτροφείου που υποστηρίζει την Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας.