e-MobiLArt | Συνάντηση καλλιτεχνών και επιστημόνων στην Αθήνα

Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συντονίζει το ευρωπαϊκό έργο e-MobiLArt (European Mobile Lab for Interactive Media Artists) και συνδιοργανώνει με την Νομαρχία Πειραιά το Athens Interactive Artists Workshop από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου 2008 στον Πολυχώρο Απόλλων (Eρμουπόλεως και Πηλίου 1 στα Kαμίνια) με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το έργο e-MobiLArt έχει ως στόχο την προώθηση της κινητικότητας και της δημιουργικής συνεργασίας καλλιτεχνών και επιστημόνων, κυρίως από χώρες της Ε.Ε., αλλά και από τρίτες χώρες, για την δημιουργία διαδραστικών έργων τέχνης και εγκαταστάσεων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος προβλέπονται τρία καλλιτεχνικά εργαστήρια (workshops): Αθήνα (Ελλάδα) Ιούνιος 2008, Ροβανιέμι (Φιλανδία) Αύγουστος 2008 και Βιέννη (Αυστρία) Φεβρουάριος 2009.

Συμμετέχοντες στο Athens Interactive Media Artists Workshop είναι περίπου 30 καταξιωμένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τον χώρο των εικαστικών τεχνών και ειδικότερα της αλληλεπιδραστικής τέχνης, αλλά και από τον χώρο της performance με χρήση νέων τεχνολογιών, της video art και της sound art.

Οι καλλιτέχνες αυτοί έχουν σημαντική εκθεσιακή παρουσία και πορεία στον διεθνή εικαστικό χώρο και διαθέτουν εμπειρία από τον θεωρητικό διάλογο που αναδεικνύεται στο πεδίο της σύγκλισης των τεχνών με την τεχνολογία. Μερικοί από αυτούς είναι ο Martin Reiser (Αγγλία), η Margarette Jahrmann (Αυστρία), η Saoirse Higgins (Ιρλανδία), η Pia Tikka (Φινλανδία), η Lucy Hg (ΗΠΑ), κ.ά.

Κατά τη διάρκεια των 5 αυτών ημερών οι δραστηριότητες του workshop θα εστιάσουν στη θεωρητική και τεχνική ενημέρωση των συμμετεχόντων, ενώ παράλληλα θα προωθηθεί η μεταξύ τους γνωριμία και ο σχηματισμός ομάδων καλλιτεχνών, ώστε να ξεκινήσει η μεταξύ τους δημιουργική συνεργασία.. Επίσης, τους συμμετέχοντες θα πλαισιώσει μια ομάδα περίπου 15 συνεργατών του έργου, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες με θεωρητικές και τεχνικές παρουσιάσεις, ενώ έχουν προγραμματιστεί και μια σειρά από συνεδρίες ανοιχτές προς το ευρύ κοινό. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές που θα απευθυνθούν στο κοινό, είναι οι γνωστοί καλλιτέχνες των νέων μέσων Peter d’ Agostino και Marcos Novak και Δημήτρης Αληθεινός.

Επεξεργάστηκε την 29 Μαΐου 2008 11:31

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.