Τρισδιάστατη εμπειρία στα Village Cinemas

Την Τετάρτη το μεσημέρι βρεθήκαμε στα Village Cinemas στο Φάληρο να παρακολουθήσουμε κάτι που σύμφωνα με τους διοργανωτές δεν είχαμε ξανά δει. Δημοσιογράφοι από έντυπα μέσα και τηλεοπτικούς σταθμούς ήταν οι θεατές μιας ψηφιακής κινηματογραφικής προβολής τριών διαστάσεων που ενθουσίασε. Αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν μια ειδική προβολή με το νέο ψηφιακό σύστημα Real D που μεταμορφώνει κάθε κινηματογράφο σε ένα όχημα που σε ταξιδεύει στη φαντασία.

Το σύστημα ψηφιακής προβολής Real D, βασίζεται στην τεχνολογία στερεοσκοπικής προβολής χρησιμοποιώντας ένα προβολέα υψηλής ευκρίνειας που προβάλει τις εικόνες σε μια υψηλότερη ταχύτητα ανά καρέ (114 frames/sec) από ότι στον κλασσικό κινηματογράφο (24 frames/sec).

Κατά την είσοδό του στην αίθουσα προβολής, ο θεατής προμηθεύεται τα ειδικά γυαλιά με φακούς polarized που φορώντας τα του δημιουργείτε η αίσθηση του βάθους. Το αποτέλεσμα είναι μια τρισδιάστατη εικόνα που φαίνεται να επεκτείνεται πίσω και μπροστά από την ίδια την οθόνη.

Όσοι βρεθήκαμε εχθές στα Village στο Φάληρο παρακολουθήσαμε τρέιλερ με υλικό Real D από το National Geographic και κομμάτι από πρόσφατη συναυλία των U2.

Η λειτουργία της τεχνολογίας Real D ξεκίνησε αποκλειστικά στα Village Cinemas στο Φάληρο και στο Ρέντη στις 5 Απριλίου με την προβολή της ταινίας “Γνωρίστε τους Ρόμπινσον” ενώ αναμένονται να τοποθετηθούν άλλα δύο συστήματα προβολής μέχρι το τέλος τους 2007.

Επεξεργάστηκε την 27 Δεκεμβρίου 2008 12:51

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.