Upcoming events | Όλες οι εκθέσεις τεχνολογίας το 2008

0

Booth babeΠλούσιο το πρόγραμμα των εκθέσεων τεχνολογίας και για το 2008. Για ακόμα μια χρονιά η Γερμανία θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους περισσότερους φίλους των νέων τεχνολογιών. Ανόβερο, Φρανκφούρτη, Βερολίνο είναι οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν και το 2008 τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας και ηλεκτρονικών. Ας δούμε μαζί τις φετινές ημερομηνίες και ας θυμηθούμε τις ατελείωτες βόλτες στα αχανή Hall των εκθέσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Το νέο έτος ξεκίνησε δυνατά για το χώρο των νέων τεχνολογιών με την ολοκλήρωση της έκθεσης CES 2008 την περασμένη Πέμπτη στο Λας Βέγκας. Είναι θεσμός τα τελευταία χρόνια, η εν λόγο έκθεση να κάνει ποδαρικό δείχνοντας παράλληλα και τις τάσεις τις αμερικανικής, ευρωπαϊκής και ασιατικής αγοράς ηλεκτρονικών.

Σε ευρωπαϊκό έδαφος και το 2008 θα ανοίξουν τις πύλες τους τρεις μεγάλες εκθέσεις τεχνολογίας και ηλεκτρονικών, η IFA (29 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου) στο Ανόβερο, η CeBIT (4 – 9 Μαρτίου) στο Αννόβερο και η Musikmesse (12 – 15 Μαρτίου) στη Φρανκφούρτη. Ο γράφων έχει επισκεφτεί και τις τρεις εκθέσεις αρκετές φορές και αναμένει να πραγματοποιήσει το ίδιο και φέτος.

CeBIT 2008
Η CeBIT είναι μια έκθεση ως επί το πλήστον για υπολογιστές. Οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου όπως Intel, AMD/ ATI, NVIDIA και Gigabyte συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο Ανόβερο επιδεικνύοντας το αφρό της τεχνολογίας των υπολογιστών. Σε αυτή την έκθεση συμμετέχουν και αρκετές εταιρείες consumer electronics (καταναλωτικών ηλεκτρονικών) όμως οι τηλεοράσεις, τα Blu-ray και οι βιντεοκάμερες δεν είναι το βασικό αντικείμενο της CeBIT. Είναι σύνηθες μάλιστα να ξαναπαρουσιάζονται, αυτή τη φορά και για το ευρωπαϊκό κοινό, τα προϊόντα που έκαναν το ντεμπούτο τους στην CES στο Λας Βέγκας.

IFA 2008
Η IFA πραγματοποιείται κάθε χρόνο τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστους και τις πρώτες του Σεπτεμβρίου. Τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πάρα πολύ σε δημοτικότητα και φαίνεται να έχει γίνει η αγαπημένη έκθεση όλων των εταιρειών consumer electronics. Εδώ πρωτοπαρουσιάζονται όλα τα προϊόντα που θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων προς τα Χριστούγεννα και τις αρχές του επόμενου έτους. Για φέτος η IFA θα συμπεριλάβει και λευκές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια) σε ειδικό section και αναμένουμε να δούμε την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Musikmesse/ ProLight+Sound 2008
Για το τέλος άφησα μια ξεχωριστή έκθεση την Musikmesse, η μεγαλύτερη έκθεση μουσικών οργάνων και μουσικής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα ονόματα της αγοράς όπως Yamaha, Korg, Roland, Steinberg, Native Instruments, Technics, Meyer κ.α. αλλά και όλες σχεδόν οι εταιρείες κατασκευής φυσικών οργάνων (πιάνο, κιθάρες, βιολιά, κρουστά). Όλες τις ημέρες τις έκθεσης πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις-συναυλίες με τα εκθέματα in-action. Το techblog.gr είναι μέλος της επιτροπής m.i.p.a. (Musikmesse Press Awards) και κάθε χρόνο ψηφίζει για τα καλύτερα προϊόντα μουσικής τεχνολογίας, μαζί με άλλα 107 έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Άλλες ευρωπαϊκές εκθέσεις
Άλλες σημαντικές εκθέσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι η 3GSM που φέτος μετονομάστηκε Mobile World Congress και είναι ο παράδεισος τις κινητής τηλεφωνίας (11 – 14 Φεβρουαρίου), η Plasa για επαγγελματικό ήχο (7 – 10 Σεπτεμβίου) στο Λονδίνο, η High End για ηχοσυστήματα υψηλής ευκρίνειας (24 – 27 Απριλίου) στο Μόναχο και η Cedia για εγκαταστάσεις audio/video και αυτοματισμούς (24 – 26 Ιουνίου) στο Λονδίνο.

Δείτε επίσης:
> Όλες οι νέες ψηφιακές βιντεοκάμερες της Sony για το 2008
> Μικρό λεξικό όρων High-Definition
> Τέρμα το καλαμπούρι, “Free ADSL” για όλους

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα