100 εκ. συσκευές με Alexa έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, λέει το Amazon

Alexa photo 570px

Η Amazon είναι πάντα πρόθυμη να μοιραστεί το πόσο καλά πηγαίνει το δημιούργημά τους, η ψηφιακή βοηθός “Alexa“. Σύμφωνα με συνέντευξη ενός υπαλλήλου της εταιρίας, του Dave Limp, στο περιοδικό The Verge, έχουν πουληθεί πάνω από 100 εκατομύρια συσκευές εξοπλισμένες με την εν λόγω τεχνολογία.

Αυτό που δεν διευκρινίζει στην συνέντευξή του είναι πόσες από αυτές τις συσκευές που έχουν πουληθεί, είναι συσκευές (έξυπνα ηχεία για παράδειγμα) της Amazon και πόσα απλώς αποτελούν συσκευές που είναι συμβατές με την ψηφιακή βοηθό Alexa. Επισημαίνει βέβαια πως τα ηχεία της Amazon, Echo Dots έχουν ξεπουλήσει.

Τα στατιστικά στοιχεία δεν δίνουν την πλήρη εικόνα για την Alexa. Δεν είναι σαφές πόσες από αυτές τις συσκευές υπάρχουν σε ένα συγκεκριμένο νοικοκυριό, ή πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν πραγματικά τον “έξυπνο βοηθό“. Ακριβώς επειδή αγόρασε κάποιος ένα πλυντήριο ρούχων Alexa δεν σημαίνει ότι δίνει και εντολές σε αυτό – ίσως να μην γνωρίζει καν ότι η βοηθός του Amazon είναι μια επιλογή. Όταν υπάρχουν πάνω από 28.000 έξυπνες οικιακές συσκευές με δυνατότητα Alexa αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι μερικές από αυτές θα υπολειτουργούν.

Επιπλέον υπάρχει και το θέμα του ανταγωνισμού. Είναι πιο δύσκολο να μετρήσει κανείς έναν αντίπαλο της Alexa, όπως το Google Assistant, δεδομένου ότι πολλά κινητά τηλέφωνα Android έχουν τον βοηθό διαθέσιμο, αλλά δεν είναι εγκατεστημένος με την λογική χρήσης, όπως τα έξυπνα ηχεία ή άλλες συνδεδεμένες οικιακές συσκευές. Μέχρι η Google να προσφέρει τα δικά της στοιχεία, θα είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν η Alexa κυριαρχεί ή αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό.

Στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι οι ψηφιακοί βοηθοί. Παρόλα αυτά όμως έχει γίνει μία προσπάθεια από την MLS με την MAIC, η οποία αναγνωρίζει με επιτυχία εντολές στην γλώσσα μας. Το πλήθος “έξυπνων συσκευών” που θα μπορούσαν να συνδεθούν μαζί της είναι προς το παρόν μικρό, και αυτό είναι κάτι που περιορίζει την χρήση της κυρίως στην ψυχαγωγία και την ενημέρωση και όχι τόσο στην διαχείριση συσκευών. Σίγουρα πάντως πρόκειται για μία τεχνολογία που έχει μέλλον μπροστά της και στη χώρα μας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Διαγωνισμοί τεχνολογίας

PlayStation 5 Digital TRELOS ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

TRELOS διαγωνισμός από το Techblog με δώρο το PlayStation 5 Digital. Δείτε το βίντεο στο YouTube και δηλώστε συμμετοχή!

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Gear Apple iPad mini

Έρχονται έντονες και ενδιαφέρουσες φήμες για το iPad Μini Pro

Δεν έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στο σχεδιασμό του iPad mini μέχρι σήμερα, αλλά φέτος η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει.

Gear Drones

Airwards: Βραβεία για τις καλές πρακτικές χρήσεις των drones

Βραβεία για τις επιτυχημένες, καλές, δημιουργικές πρακτικές χρήσεων των drones με απώτερο σκοπό να επηρεάσει επίσης, με τη σειρά της, θετικά την αντίληψη του κοινού για τα drone.