100 εκ. συσκευές με Alexa έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, λέει το Amazon

Alexa photo 570px

Η Amazon είναι πάντα πρόθυμη να μοιραστεί το πόσο καλά πηγαίνει το δημιούργημά τους, η ψηφιακή βοηθός “Alexa“. Σύμφωνα με συνέντευξη ενός υπαλλήλου της εταιρίας, του Dave Limp, στο περιοδικό The Verge, έχουν πουληθεί πάνω από 100 εκατομύρια συσκευές εξοπλισμένες με την εν λόγω τεχνολογία.

Αυτό που δεν διευκρινίζει στην συνέντευξή του είναι πόσες από αυτές τις συσκευές που έχουν πουληθεί, είναι συσκευές (έξυπνα ηχεία για παράδειγμα) της Amazon και πόσα απλώς αποτελούν συσκευές που είναι συμβατές με την ψηφιακή βοηθό Alexa. Επισημαίνει βέβαια πως τα ηχεία της Amazon, Echo Dots έχουν ξεπουλήσει.

Τα στατιστικά στοιχεία δεν δίνουν την πλήρη εικόνα για την Alexa. Δεν είναι σαφές πόσες από αυτές τις συσκευές υπάρχουν σε ένα συγκεκριμένο νοικοκυριό, ή πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν πραγματικά τον “έξυπνο βοηθό“. Ακριβώς επειδή αγόρασε κάποιος ένα πλυντήριο ρούχων Alexa δεν σημαίνει ότι δίνει και εντολές σε αυτό – ίσως να μην γνωρίζει καν ότι η βοηθός του Amazon είναι μια επιλογή. Όταν υπάρχουν πάνω από 28.000 έξυπνες οικιακές συσκευές με δυνατότητα Alexa αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι μερικές από αυτές θα υπολειτουργούν.

Επιπλέον υπάρχει και το θέμα του ανταγωνισμού. Είναι πιο δύσκολο να μετρήσει κανείς έναν αντίπαλο της Alexa, όπως το Google Assistant, δεδομένου ότι πολλά κινητά τηλέφωνα Android έχουν τον βοηθό διαθέσιμο, αλλά δεν είναι εγκατεστημένος με την λογική χρήσης, όπως τα έξυπνα ηχεία ή άλλες συνδεδεμένες οικιακές συσκευές. Μέχρι η Google να προσφέρει τα δικά της στοιχεία, θα είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν η Alexa κυριαρχεί ή αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό.

Στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι οι ψηφιακοί βοηθοί. Παρόλα αυτά όμως έχει γίνει μία προσπάθεια από την MLS με την MAIC, η οποία αναγνωρίζει με επιτυχία εντολές στην γλώσσα μας. Το πλήθος “έξυπνων συσκευών” που θα μπορούσαν να συνδεθούν μαζί της είναι προς το παρόν μικρό, και αυτό είναι κάτι που περιορίζει την χρήση της κυρίως στην ψυχαγωγία και την ενημέρωση και όχι τόσο στην διαχείριση συσκευών. Σίγουρα πάντως πρόκειται για μία τεχνολογία που έχει μέλλον μπροστά της και στη χώρα μας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Huawei Samsung

Νότια Κορέα: Αποσύρει πιστοποίηση ασφαλείας χιλιάδων προϊόντων

Σχεδόν 1700 προϊόντα χάνουν την πιστοποίηση ασφαλείας τους στη Νότια Κορέα λόγω των ελέγχων στους οποίους είχαν υποβληθεί.

Gear Apple iPad

To μερίδιο αγοράς του iPad συνεχίζει να αυξάνεται το 2021

Τα στοιχεία της Counterpoint Research για την εμπορική πορεία του iPad το πρώτο τρίμηνο του 2021 φέρνουν χαμόγελα στην Apple.

Gear ΙΒΜ

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη.

Gear IKEA

Ikea Tradfi: Η smart λάμπα μπορεί να τρέξει… Doom

Τρελαμένοι gamers κατάφεραν να βάλουν την έξυπνη λάμπα Tradfi του Ikea να τρέχει Doom, με μερικές προσαρμογές.