Μετά το δαχτυλικό αποτύπωμα, έρχεται και η αναγνώριση φλέβας

Μετά τους αισθητήρες αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος τώρα έρχεται και η αναγνώριση των φλεβών του δαχτύλου. Η νέα τεχνολογία ονομάζεται VEIN ID και φιλοδοξεί να καταργήσει τις κάρτες ανάληψης μετρητών αφού θα εφαρμοστεί σε μηχανήματα ATM. Αυτό που κάνει είναι να «διαβάζει» το μοναδικό «συνδυασμό» των φλεβών μέσω ενός υπέρυθρου reader.

Η Πολωνία είναι η πρώτη χώρα η οποία θα δοκιμάσει το «finger vein ID» καθώς θα εγκαταστήσει 2.000 μηχανήματα ATM σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα. Το moto της νέας καμπάνιας είναι «cash within your finger» (μετρητά με το δάχτυλο). Η τεχνολογία που «διαβάζει» τις φλέβες χρησιμοποιείται ήδη σε κάποιες τράπεζες στην Ιαπωνία.

Η Hitachi Europe η οποία βρίσκεται πίσω από τα ATM, υποστηρίζει ότι δεν διαβάζει το δαχτυλικό αποτύπωμα του χρήστη αλλά τον μοναδικό σχηματισμό των φλεβών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί το «κλειδί» για την ανάληψη των χρημάτων.

Στη συνέχεια γίνεται ταυτοποίηση με την «ακτινογραφία» που έχει παραχωρήσει ο χρήστης στην τράπεζα.

Ειδικοί ισχυρίζονται ότι η αναγνώριση των φλεβών αποτελεί ασφαλέστερη τεχνολογία από την αναγνώριση του δαχτυλικού αποτυπώματος το οποίο μπορεί να αντιγραφεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Hitachi οι σχηματισμοί των φλεβών του ανθρώπου παραμένουν ίδιοι σε ολόκληρη τη ζωή του.



Πηγή

Σχόλια

  • Mακαρι να το δουμε κ ελλαδα...πριν λιγες μερες παντως που ημουν Βαρσοβια δεν το ειδα σε κανενα atm

  • Εγώ άκουσα ότι θα βγει και με κάτου ρήμα για ακτινοβολία όμως δεν μας λένε στις φλέβες με το σκάνερ

  • Να κάνει και ένα δωρεάν μανικιούρ μέχρι να το βγάλεις και θα ναι κομπλέ.

  • Εγώ λέω να βάζουμε το μεσαίο δάκτυλο για σκανάρισμα για να συνηθίζουμε αυτό που θα μας δείχνει η οθόνη για υπόλοιπο λογαριασμού....

  • Μου αρέσει που ψάχνουν νέους τρόπους για ασφαλές πληρωμές κτλ. Ετσι η διαδικασία θα γίνεται πιο εύκολα και ασφαλέστερα. Ὀντως συμφωνώ με το άρθρο πως τα δακτυλικά αποτυπὠματα δεν είναι ασφαλής λύση γιατί η αντιγραφή τους είναι εύκολη και πλέον είναι γνωστή η διαδικασία. Ρίξτε μια ματιά στο Διαδύκτιο και θα βρείτε αμέσως τον τρόπο. Τώρα με τις φλέβες; Πως θα αντιγραφούν;

    Υ.Γ.: Τι ακτινοβολία ρε giannaras; Και καλά βλαβερἠ; Χαχαχα ηρεμίστε λίγο! Εχετε φτάσει σε σημείο να ακουτε/διαβάζετε την λέξη ακτινοβολία και τρέμετε... Ρίξε μια ματιά τι εστί υπέρυθρη ακτινοβολία. (Φυσική Γενικής Γ' Λυκείου, αν εχεις κρατήσει τα σχολικά σου βιβλία, αλλιώς Googlαρε)

  • Σωστός ο grethimno.Και οι κλέφτες πλέον δε θα κλέβουν τα πορτοφόλια μας. Θα μας κόβουν απλά το δάχτυλο.

  • @ giannaras

    Εάν φοβάσαι την υπέρυθρη ακτινοβολία, μην ανάβεις ποτέ το χειμώνα ούτε να κάθεσαι κοντά σε καλοριφέρ, γιατί με υπέρυθρη ακτινοβολία σε θερμαίνουν (θα κάνεις και οικονομία)!

    Επίσης να μην βγαίνεις έξω να σε χτυπάει ο ήλιος γιατί και αυτός (έκπληξη!) με υπέρυθρη ακτινοβολία σε θερμαίνει.

  • Αγγελία: πωλείται κομμένο δάκτυλο καταθέτη με πολλά χρήματα στη τράπεζα. Πληροφορίες εντός!!!

    :p

  • Και αν κανεις λαθως κωδικο αντι να σου κραταει την καρτα θα σου κραταει το δαχτυλο

  • Σε λίγο καιρό αναγνώριση παλάμης με online χειρομαντία για όση ώρα το ATM θα κάνει επεξεργασία δεδομένων,εκτύπωση αποδειξης κ.τ.λ :P

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.