Alfa Romeo Disco Volante 2012, O “ιπτάμενος δίσκος” επιστρέφει από το 1952

Πρόκειται για ένα από τα πιο Sci-fi σχέδια που έχουμε δει στους τέσσερις τροχούς και ένα από τα πιο εντυπωσιακά concepts του 1952, το οποίο επέστρεψε μέσα από το σχέδιο της ιταλικής Touring Superleggera, στο φετινό Geneva Auto Show και όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε τα βλέμματα πάνω του και όχι άδικα!

Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο σε ένα ακόμα σχεδιαστικό διαμάντι της ιταλικής φίρμας, την Alfa Romeo 8C Competizione, δανειζόμενο τον κινητήρα στο εμπρός μέρος, ο οποίος είναι ατμοσφαιρικός V8, 4.7 λίτρων, με απόδοση 450 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και 470 Nm ροπής στις 4.750 σ.α.λ.

Το πανέμορφου σχήματος κουπέ φτάνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4.2 δευτερόλεπτα και αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 292 χλμ./ώρα. Δυστυχώς, πρόκειται για ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, το οποίο θα αποκτήσουν οι συλλέκτες, αλλά εμείς θα ονειρευόμαστε ότι το οδηγούμε. Άντε, ίσως να ελπίζουμε ότι θα το δούμε να φιγουράρει σε κανένα driving game στην κονσόλα…

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 26 Μαρτίου 2012 12:34

Σχόλια

  • Καλα το design των alfa απλα δεν συγκρινεται με οτιδηποτε αλλο...τι bmw τι audi τι vw τι mercedes...alfaa ειναι μια...!

    πριν πεσετε να με φατε δειτε την alfa 4c ,που πιθανοτατα θα βγει με 45000..και ελατε μιληστε μου για m3,s4 η οτι αλλο που εχουν διπλασια τιμη..:P

  • Πολυ ομορφο το Alfa 4c φιλε Ιωαννη.Αυτο ομως εδω δεν μου κανει και πολυ..κατι με χαλαει.

  • Απλά τέλεια!! Όντως η alfa σε design δεν παίζεται! Και όχι μόνο σε τέτοια concepts αλλά και σε καθημερινά αυτοκίνητα όπως το mito και η jiulietta...

  • η αλφα απλα εχει το καλυτερο design-στησιμο .......το ιδανικοτερο αυτοκινητο για εμενα προσωπικα θα ηταν με design και στησιμο απο την αλφα, σασι και συναρμολογηση γερμανου και αξιοπιστια-καταναλωση γιαπωνεζου...

  • ποπο! ωραίο! θα αγοράσω ένα τέτοιο αυτοκίνητο γιά την γιαγιά μου!!!
    Θεώ σ'χωρέστην!!!

  • Παιδία το αυτοκίνητο είναι super(αν κ με χαλάνε δύο ρετρό επιλογές 1.η μερική κάλυψη των εμπρός τροχών2.το ''γείσο'' που έχει περιμέτρικα).Όπως πανέμορφη ήταν κ η spider εκδοχή του 1953 (disco volente=ιπτάμενος δίσκος),αν τη δείτε 8α καταλάβετε..
    Έχω να κάνω μια παρατήριση όμως:
    Η disco volante 2012 μπορεί να βασίζετε στην alfa 8c competizione,σχεδιαστίκα όμως η alfa romeo δεν έχει καμία σχέση.Και εξηγώ.Είναι έργο της Ιταλικής εταιρίας αμαξωμάτων Touring(Βελγικών συμφερόντων).Η alfa romeo κ γενικά ο όμιλος fiat,ουδεμία σχέση είχαν,ούτε κάποια επαφή υπήρξε,ούτε υποστήριξη,ούτε κάν κάποιο σχόλιο(δείτε το σήμα μπρόστα).Οπότε ακύρο σε όσους λένε πάλι έγραψε η alfa κτλ..κτλ..Κ φυσικά ούτε κ ο κινητήρας ειίναι της alfa romeo(v8 4.7λίτρων των ferrari-maserati).
    ΥΓ:Όταν αποφασήσει η alfa να βγάλει αυτή την τρίγωνη μούρη απο τα αυτοκίνητα της(mito-jiulietta),ναι 8α έχει τέλειο design.k όταν αποφασήσει να τα κάνει πιο αξιόπιστα 8α έχει ιδανικά αυτοκίνητα.ΜΕΧΡΗ ΤΟΤΕ ΜΑΚΡΙΑ..(τα τελευταία προσωπική άποψη κ πάντα φιλικά!)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.