Nano SIM, Η Apple ετοιμάζεται να δώσει ελεύθερα το πρότυπό της

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο θέμα της διαμάχης μεταξύ Apple και Nokia-Motorola-RIM αναφορικά με το ποιο είναι το πρότυπο Nano-SIM που θα γίνει το πρότυπο της αγοράς για τα μελλοντικά smartphones. Η νεώτερη εξέλιξη αφορά στην Apple, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες, δηλώνει διατεθειμένη να δώσει ελεύθερα, χωρίς δικαιώματα το δικό της σχέδιο, εφόσον αυτό προκριθεί ως το πρότυπο της αγοράς.

Το Foss Patents επικαλείται μια “απόλυτα αξιόπιστη πηγή” για την είδηση αυτή, γεγονός που δείχνει και το πόσο ενδιαφέρεται η ίδια η Apple για το ζήτημα αυτό. Μοιάζει να είναι πιο σημαντικό για την Apple το να υιοθετηθεί το πρότυπο της Nano-SIM, παρά να κερδίσει χρήματα άμεσα από αυτό. Φαίνεται να έχει ενδιαφέρον το θέμα και θα το παρακολουθούμε από κοντά.

Πηγή

Σχόλια

  • Πέρα από μικρότερο μέγεθος, τι πλεονεκτήματα φέρνει μαζί της η nano-sim?

  • ιδια απορια ... εχει καποιο αλλο πλεονεκτημα περα απο το μικρο μεγεθος? ψιλοανουσιο..αφου τα μικρα κινητα δεν ειναι της μοδας τωρα, ασχολουντε με το μεγεθος της ηδη μικρης sim... τρατζικ..!

  • Για να δώσω λίγη τροφή στη συζήτηση, θα πω ότι δεν είναι μόνο το όφελος από το πόσο θα μικρύνει σε διαστάσεις ένα κινητό, αλλά και το ότι θα υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για τη φιλοξενία ίσως πιο μεγάλων επεξεργαστών, ενώ οι Nano SIM είναι μικρότερες και σε πάχος από τις κανονικές SIM.

  • Είναι, αλλά η τάση του downsizing είναι διάχυτη σε οποιαδήποτε έκφανση της βιομηχανίας, επομένως όσο περνάει ο καιρός το micro θα γίνεται nano. Αν ρωτάς τη γνώμη μου, το Micro είναι υπέραρκετό, αλλά...

  • και γιατί δεν την καταργούν να έχουν μία εφαρμογή που να τρέχει και να έχεις το νούμερο της
    εταιρίας που προτιμάς
    αφού το ενεργό τσιπάκι είναι είδη σε μέγεθος >2Χ2 χιλιοστών μαζί με τους ακροδέκτες όλο το άλλο είναι άχρηστο πλαστικό για να πιάνεις και να το τοποθετείς σε οποιαδήποτε συσκευή

  • Η είδηση κρύβεται στη φράση "η Apple δηλώνει διατεθειμένη να δώσει ελεύθερα, χωρίς δικαιώματα, το δικό της σχέδιο....

    //Έτσι για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου...

  • Έλεος πια με αυτά τα πρότυπα! Μια φορά να συμφωνήσουν όλοι σε κάτι... Τουλάχιστον μακάρι το πρότυπο που θα εδραιωθεί να μην αλλάξει μετά από κάνα χρόνο χωρίς να προσφέρει κάτι σημαντικό πέρα από λίγο μικρότερο μέγεθος.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.